La Vanguardia (Català-1ª edició)

Petició als grups polítics

-

El Col·legi d’Arquitecte­s de Catalunya (COAC) ha elaborat onze propostes clau per al futur de les ciutats i dirigides als partits polítics que es presenten a les eleccions. Conviden a impulsar la renovació urbana i la rehabilita­ció en els seus projectes urbans, consensuar polítiques d’habitatge protegit i de lloguer assequible i valorar la densificac­ió, entre altres qüestions.

de les xarxes de transport, amb la incorporac­ió, en paral·lel, de corredors verds. Per això, proposa modificar la façana del Besòs i ubicar-hi habitatge en edificis alts per augmentar el nombre d’habitants.

La necessitat de densificar Barcelona també forma part del discurs d’Enric Massip i d’Oriol Clos. Aquest últim alerta que a Barcelona fer un “projecte de gran mida sembla que sigui especulati­u”. Tagliabue sosté que les ciutats denses són més sostenible­s si es posa l’equilibri a crear zones públiques obertes.

Carme Pinós, autora de l’escola Massana de la plaça Gardunya, difereix d’aquesta visió que reclama una ciutat més densa, però comparteix la idea de convertir Barcelona en una ciutat amb menys trànsit i menys sorollosa. “Els ciutadans han de ser generosos i deixar de pensar en el seu interès. És urgent treballar per treure els cotxes dels carrers i potenciar el transport públic, convertir els xamfrans de l’Eixample en petites places, ja que les cruïlles no poden servir per a la càrrega i descàrrega o per aparcar quan es necessita espai públic”.

Aquesta urgència d’arribar a ser una ciutat més sostenible i amb menys trànsit és una constant en els arquitecte­s consultats. Ferrater, que assegura que es mou des de fa temps per la ciutat amb vehicle elèctric, opina que abans o després la ciutat haurà de decidir què vol fer amb els cotxes contaminan­ts. “El trànsit s’acabarà arreglant”, assegura.

Pinós proposa places als xamfrans i Massip demana més ambició als polítics

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Edifici d’habitatges al costat de l’hotel Meliá Sky
ÀLEX GARCIA Edifici d’habitatges al costat de l’hotel Meliá Sky

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain