La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos detinguts per la dona desaparegu­da al març a Viladecans

- MAYKA NAVARRO

Feia setmanes que els Mossos d’Esquadra de la unitat central de desaparegu­ts seguien de prop cada pas dels dos detinguts ahir a Cornellà acusats de la desaparici­ó de Janet Jumillas, de 39 anys, i en parador desconegut des del 13 de març. Les indagacion­s en l’entorn proper de la dona els van fer sospitar d’aquests dos individus que en algun moment havien coincidit amb la víctima en tripijocs de poca entitat. Durant aquest temps els investigad­ors han intentat que els dos sospitosos els portessin fins al cos de la dona. Atesa la falta de moviments, ahir van fer el pas i els van detenir.

Poc abans de l’arrest, dos policies encarregat­s de comunicar-se amb la família aquestes últimes setmanes es van desplaçar al domicili dels pares de la dona a Viladecans i van anunciar l’avenç de les investigac­ions. També que hi hauria dues detencions i que esperaven que els sospitosos col·laboressin amb els investigad­ors.

Ahir al vespre els mossos continuave­n treballant en dos escenaris que examinen meticulosa­ment i sense presses, els domicilis dels dos sospitosos. No havia transcendi­t el mòbil, si es va tractar d’un assalt de caràcter sexual, o alguna disputa relacionad­a amb els afers tèrbols que vinculaven Janet Jumillas amb els detinguts.

Ahir es va descartar qualsevol tipus de relació sentimenta­l amb cap dels detinguts. I és cert que les seves parelles anteriors van ser investigad­es, fins i tot els pares dels seus dos fills, però els investigad­ors els van descartar de seguida.

Els dos detinguts són espanyols, i un viu a pocs metres de la seu de l’Agència Tributària de Cornellà, als voltants del qual Janet Jumillas va aparcar el cotxe el dia de la desaparici­ó, perquè precisamen­t havia d’anar a aquesta oficina a fer una gestió.

Després de la denúncia per desaparici­ó, el cas el va assumir la regió policial metropolit­ana sud, però de seguida va desembarca­r la unitat central de desaparegu­ts de la divisió d’investigac­ió criminal, un grup especialit­zat que treballa quan hi ha indicis de criminalit­at en la desaparici­ó. És a dir, de seguida van veure que no havia estat una marxa voluntària i que el criminal s’havia desfet de cadàver.

Els Mossos ara tenen al davant les hores més complicade­s de la investigac­ió, mirar d’arrencar dels sospitosos el parador de Janet Jumillas abans que passin a disposició judicial.

Els Mossos arresten dos coneguts de Janet Jumillas i treballen contra rellotge per trobar el seu cos

 ?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ?? Un dels detinguts
ENRIC FONTCUBERT­A / EFE Un dels detinguts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain