La Vanguardia (Català-1ª edició)

“El més dolorós és repetir-ho”

Valverde no va voler posar excuses i augura “dies horribles de penitència” per al Barça

- JOAN JOSEP PALLÀS JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Liverpool. Enviats especials FUTBOL C. Novo

Un any i 27 dies després de la desfeta de Roma, la història es va repetir. I ja no es pot catalogar com un accident quan cada any, cada temporada, l’equip és sacsejat a domicili en les eliminatòr­ies de la Champions. Va passar el 2017 a París i després a Torí. Va passar l’any passat a Roma. I va ensopegar amb la mateixa pedra a Liverpool. “El més dolorós és repetirho”, va reconèixer un abatut Ernesto Valverde. “Ens va passar l’any passat, i aquest també. Hem tornat a caure”, deia resignat.

Amb una veu apagada el tècnic del Barça no posava draps calents a la derrota. “Quan et remunten una eliminatòr­ia així no es poden posar excuses. No hem encertat en cap de les ocasions. No hem tingut la resposta que volíem”, va admetre Valverde.

L’entrenador va voler enviar un missatge de perdó als barcelonis­tes. “A l’afició li diem que ho sentim molt. Hem perdut de manera dolorosa”, va afegir entenent el malestar i la decepció dels culers per una altra Champions que s’escapa, la quarta seguida: “Nosaltres hem guanyat molt, però quan ens ha tocat perdre ho hem fet de manera significat­iva. L’any passat només vam perdre un partit a la Champions, i en aquesta, també només un... i som fora”, va reflexiona­r sobre la complexita­t d’un torneig que el Barça és incapaç de dominar.

Evidentmen­t, el cop és molt dur per al vestidor, i la feina de Valverde és intentar-ho aixecar per repetir el doblet de la temporada passada. “Quan tens una patacada com aquesta ara has de passar uns dies horribles. Ara cal passar aquesta penitència. Estem tocats, què hem de dir? Però ens queden unes setmanes per acabar

244 clubs europeus de 38 països es van reunir ahir a Madrid amb l’objectiu d’oposar-se al projecte de Superlliga europea que encapçala l’ECA (una associació de 103 clubs, entre els quals hi ha els més poderosos, com Barcelona i Reial Madrid). L’ECA aspira a crear, amb el vistiplau de la UEFA, una Superlliga europea que substituei­xi l’actual Champions la temporada 2024-2025. Javier Tebas, president de LaLiga, que patrocinav­a la reunió, va ser particular­ment dur amb el nou projecte, que va qualificar de bluf.

“Cal canviar les normes amb què es prenen les decisions al futbol europeu. El futbol és una indústria que ha canviat moltíssim els últims deu anys i les lligues han de ser escoltades. No n’hi ha prou amb consultar les lligues, cal comptar amb el seu acord i amb la seva opinió”, va defensar. El president de l’ECA, Andrea Agnelli, va demanar la setmana passada amb una carta enviada als clubs que no anessin a la reunió de Madrid, però llevat del Reial Madrid hi van anar pràcticame­nt representa­nts de tots, incloent-hi el mateix Andrea Agnelli, president del Juventus. La pròxima reunió de les lligues serà a mitjans d’octubre a Londres. /

L’any passat només vam perdre un partit a la Champions i en aquesta edició també només un, i som fora”

 ?? CLIVE BRUNSKILL / GETTY ?? Ter Stegen veu impotent com la pilota de Wijnaldum arriba fins a la xarxa
CLIVE BRUNSKILL / GETTY Ter Stegen veu impotent com la pilota de Wijnaldum arriba fins a la xarxa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain