La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una jutgessa cita una gossa com a testimoni del seu maltractam­ent

- TENERIFE

Una jutgessa de Santa Cruz de Tenerife va ordenar aquesta setmana, en una decisió judicial insòlita, que una gossa assistís com a testimoni al judici per maltractam­ent animal obert contra el seu antic amo, acusat d’haver llançat l’animal a les escombrari­es tancat en una maleta.

Durant la vista, celebrada aquest dimarts al jutjat penal número 1 de la capital de Tenerife, la magistrada Sandra Barrera va sorprendre els assistents quan va demanar que passés “la testimoni perjudicad­a, la gossa Milagros”, una femella de raça pitbull.

La fiscal de Medi Ambient de la província, Francisca Sánchez, es va encarregar d’aclarir als assistents que “òbviament la testimoni no pot parlar”, però

L’acusat d’haver-la llançat a un contenidor d’escombrari­es en una maleta rígida, Sergio M.J., va declarar per videoconfe­rència des de Sevilla, on està en presó preventiva després de ser detingut per la implicació en altres fets, en aquest cas un robatori. El processat va admetre davant la jutgessa que havia llençat la gossa a les escombrari­es, però va al·legar que ho va fer perquè es pensava que era morta.

Aquests fets van tenir lloc l’octubre del 2012 al carrer Los Molinos de la capital de Tenerife. La gossa es va salvar que el camió de recollida d’escombrari­es l’aixafés perquè uns veïns van sentir que grunyia dins del contenidor i van obrir un forat al plàstic de la maleta perquè pogués treure el cap. “Quan la van treure, la gossa estava en xoc. Havia estat tancada en una maleta

 ?? RTVC / EP ?? La gossa Milagros en un jutjat de Tenerife
RTVC / EP La gossa Milagros en un jutjat de Tenerife

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain