La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Fiscalia vol jutjar Neymar a Madrid

- CARLOTA GUINDAL

La Fiscalia es nega que l’exjugador del FC Barcelona Neymar da Silva sigui jutjat a Barcelona i vol mantenir l’acusació davant l’Audiència Nacional per enfrontars­e a una pena de presó de dos anys per un delicte de corrupció entre particular­s arran del seu contracte amb el club blaugrana, tal com pretenen les defenses. Així ho defensarà en una vista que tindrà lloc avui dilluns a l’Audiència Nacional.

En un escrit al qual ha tingut accés La Vanguardia, el fiscal insisteix que ja s’ha resolt la competènci­a de l’Audiència Nacional per fer seure el futbolista a la banqueta dels acusats. “Pel que fa al procedimen­t, ha superat la fase d’instrucció i ja s’ha procedit a l’obertura del judici oral; cal anar ala perpetuati­o jurisdicti­onis ,de manera que això suposa el mantenimen­t d’una competènci­a declarada una vegada obert el judici oral”, explica el fiscal.

El ministeri públic vol que es jutgi el jugador a l’Audiència Nacional i així evitar que se’n vagi a Barcelona, on, en una causa semblant, ja va aconseguir la seva inhibició a Catalunya, en què va assolir un pacte. El ministeri públic manté que l’any 2011 el FC Barcelona, representa­t per qui llavors n’era el president, Sandro Rosell, presumptam­ent va cometre el delicte de corrupció entre particular­s, ja que es va acordar amb el llavors jugador del Santos, Neymar da Silva, i el seu pare, per lliurar-li en total la quantitat de

La defensa s’hi oposa i vol que la causa s’enviï a Barcelona i surti de l’Audiència Nacional

40 milions d’euros amb la finalitat que, quan el jugador fos lliure, el 2014, fitxés pel Barça per jugar en aquest club a Espanya.

La Fiscalia vol que Neymar s’assegui a la banqueta dels acusats, mentre que les defenses esperen treure la qüestió d’aquest tribunal. Fa poc hi ha hagut una experiènci­a a l’Audiència Nacional que enforteix les defenses: la de l’expresiden­t del Barça Sandro Rosell, que, després de gairebé dos anys de presó preventiva per un delicte de blanqueig de capitals, va quedar absolt.

A parer de la Fiscalia, la competènci­a de l’Audiència Nacional per jutjar Neymar és clara: “Les resolucion­s de la Sala Penal dictades són fermes i estableixe­n que els delictes de corrupció entre els particular­s i d’estafa d’aquest procedimen­t han de ser jutjats al nostre país i a la seu de l’Audiència Nacional”.

El fiscal critica, en el seu escrit, que en un principi les defenses van intentar que la qüestió es traslladés al Brasil perquè és on es va signar el contracte, i que un cop es va rebutjar l’argument ara afirmen que la competènci­a és de Barcelona. “El cert és que, independen­tment que l’al·legat no s’ajusta a la realitat dels arguments dels fonaments jurídics, sinó que s’interprete­n esbiaixada­ment i conforme als interessos de les parts, les defenses es basen, per plantejar la qüestió, a debatre en unes resolucion­s judicials que tan sols han resolt sobre un tema concret”, afegeix.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain