La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una família de Terrassa denuncia una professora per haver agredit la seva filla

- CARINA FARRERAS

Una família de Terrassa ha denunciat la professora de la seva filla, de 10 anys, per haver agredit la nena després que aquesta dibuixés unes banderes d’Espanya acompanyad­es de la frase “Viva España” com a portada de l’àlbum dels treballs del curs, segons van informar ahir els rotatius La Razón i ABC.

Els pares van explicar que la seva filla va rebre un cop a l’esquena després de caure a terra perquè la professora, en desacord amb la portada del quadern, l’havia agafat per la samarreta i posteriorm­ent pel coll per expulsarla de classe. Quan va sortir de l’escola la menor es va queixar a la mare de la zona lumbar i del dit índex de la mà dreta.

A les xarxes es va difondre un suposat comunicat mèdic que detallava les circumstàn­cies de l’incident i el diagnòstic de la nena, que es resumia en lesions lleus, i que prescrivia analgèsics en cas de dolor.

Els Mossos d’Esquadra van rebre la denúncia dimarts, el mateix dia en què van passar els presumptes fets, i estan investigan­t l’incident. Per la seva banda, el Departamen­t d’Educació ha demanat un informe a Serveis Territoria­ls, que està en contacte amb la direcció del centre, amb la professora i amb la família. L’Ajuntament de Terrassa també està seguint el cas. Ni l’escola ni la institució ni l’Ajuntament no s’han volgut pronunciar sobre el cas abans d’haver recollit més informació.

La menor és alumna de l’escola Font de l’Alba, un centre públic d’educació infantil i primària situat a Terrassa i amb un projecte educatiu basat, precisamen­t, en el respecte a la diversitat. Té diversos alumnes procedents d’altres països i mediadors d’altres cultures.

La família està sent assessorad­a per l’advocat Juan Ribas, membre del grup Timbalers del Bruc, associació que promou la neteja de llaços grocs a Catalunya.

A les xarxes digitals va aparèixer el nom de la professora, que ha rebut insults anònims.

El secretari general de la Federació d’Educació de CC.OO. de Catalunya, Manel Pulido, ha demanat que “es respecti la presumpció d’innocència de la professora abans de saber exactament què va passar al centre” i que no “la hi criminalit­zi ni a ella ni al col·lectiu docent abans de començar la investigac­ió”. Així mateix, demana celeritat al Departamen­t d’Educació en la investigac­ió dels fets i en l’elaboració de l’informe final.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain