La Vanguardia (Català-1ª edició)

Inversió de 30 milions en 18 projectes d’innovació del Servei Català de la Salut

- BARCELONA Redacció

El Servei Català de la Salut (CatSalut) va anunciar ahir 18 nous projectes d’innovació que es finançaran mitjançant el nou programa de compra pública d’innovació en salut per a entitats de la xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (Siscat), que té com a objectiu millorar la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària als usuaris. El sistema de salut aportarà 15 milions d’euros al programa i el Fons Europeu de Desenvolup­ament Regional (Feder) de la Unió Europea hi contribuir­à amb 15 milions d’euros més.

Del total de 33 projectes d’innovació presentats a la convocatòr­ia, l’agost del 2017, es van selecciona­r 18 projectes de deu entitats sanitàries: l’Institut Català de la Salut (ICS), la Corporació Sanitària Parc Taulí, el Consorci Hospital Clínic, la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’hospital Sant Joan de Déu, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Consorci Sanitari Integral, la Fundació Salut Empordà i la Fundació Puigvert.

Tots els projectes aprovats estan basats en la innovació aplicada a l’atenció sanitària. Tenen rellevànci­a l’ús de la intel·ligència artificial, la telesalut i la realitat virtual, que, segons va destacar ahir el Govern en un comunicat, “potencien la transforma­ció digital de l’atenció sanitària, milloren els processos de prevenció, d’assistènci­a i de gestió i promouen, també, una atenció més personalit­zada i ininterrom­puda”.

El vicepresid­ent del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va subratllar que aquest tipus d’inversió en innovació forma part del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixemen­t, de què formen part empreses, centres d’investigac­ió, universita­ts i institucio­ns. “I ho fem també en els àmbits on, en termes de despesa, incidim més en la societat”, va indicar.

Aragonès va destacar el valor d’aquesta inversió “no només al servei de millors productes, sinó també com a agent dinamitzad­or de l’economia del país, de provocar la innovació a partir de la demanda”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que el sistema sanitari públic de Catalunya continuarà mantenint la màxima qualitat en el futur immediat “si transforme­m el que fa falta i ens adaptem als reptes”. “Tindrem èxit si incorporem transforma­cions, i això requereix sumar innovació al sistema”, va concloure.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain