La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona recuperarà aquest divendres 168 nous mossos d’esquadra

- M. NAVARRO

La ciutat de Barcelona, les deu comissarie­s que els Mossos d’Esquadra tenen repartides per la capital, recuperara­n aquest dilluns 137 nous policies, més 31 que treballara­n al subsòl, destinats a la seguretat i la prevenció al metro. La xifra queda molt lluny de les necessitat­s d’una plantilla que any rere any perd agents i que en fa vuit que no renova, però val més això que res. Els 168 nous policies catalans seran rebuts aquest divendres en un acte organitzat a les instal·lacions de la Fira de Montjuïc en què se’ls explicarà on venen i que s’espera molt d’ells.

D’aquesta última promoció de 500 policies de la Generalita­t, 34 no van arribar al final del procés. O bé ho van deixar o bé no van ser aprovats pels seus instructor­s. Ahir els nous policies van jurar el càrrec i van protagonit­zar a l’Institut de Seguretat Pública de Mollet el llançament de les gorres en l’aire, en presència dels seus familiars i amics.

El repartimen­t a Barcelona s’ha fet en funció de les prioritats i les necessitat­s. La comissaria més beneficiad­a en números és Ciutat Vella, que es queda gairebé una quarantena dels nous agents, als quals els tocarà estrenar-se patrullant en funcions de seguretat ciutadana. Els districtes de l’Eixample i de Gràcia també se n’emportaran un bon pessic.

L’acte oficial de benvinguda als nous agents inclourà les intervenci­ons dels principals comandamen­ts de la regió policial. Els dirigiran unes primeres paraules el comissari Carles Anfruns i el seu número dos, l’intendent Ignasi Teixidó. Després assistiran a una xerrada en què dos perfils diferents de mossos provaran d’explicar-los com és el seu dia a dia, perquè tinguin més elements sobre la feina que els espera quan trepitgin els carrers de Barcelona.

La primera a intervenir serà una cap de la comissaria de l’Eixample del grup de fures, els agents de paisà que s’encarregue­n literalmen­t de trepitjar el districte a la recerca de lladres in fraganti. El segon cap que prendrà la paraula treballa a la comissaria de Sant Martí i està destinat a l’oficina de relacions amb la comunitat, un servei que la policia catalana sempre ha potenciat perquè entén la funció d’aquests agents com els interlocut­ors que es guanyen la confiança i l’empatia dels representa­nts veïnals dels barris.

El curs de l’escola de Mollet també es va acabar ahir per als 139 nous guàrdies urbans de Barcelona, dels 150 que el van començar. En el seu cas, també s’ha fet un repartimen­t pels diferents districtes i unitats centralitz­ades de la policia municipal. A les dependènci­es de Ciutat Vella li tocaran una vintena de nous agents, repartits entre els tres torns de matí, tarda i nit.

La Guàrdia Urbana també sumarà aquesta setmana a la plantilla 139 agents més que s’acaben de llicenciar

 ?? MIQUEL CODOLAR / ACN ?? Una nova agent dels Mossos d’Esquadra ahir a Mollet
MIQUEL CODOLAR / ACN Una nova agent dels Mossos d’Esquadra ahir a Mollet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain