La Vanguardia (Català-1ª edició)

El metro i el Tram obriran tota la nit de Sant Joan

El transport públic allarga l’horari i reforça la capacitat per facilitar la intensa mobilitat prevista durant la revetlla

- DAVID GUERRERO

El transport públic ho té tot preparat perquè durant la revetlla de Sant Joan ningú no hagi d’agafar el cotxe si es vol moure per Barcelona. El metro donarà servei de manera continuada durant 67 hores, des de les cinc de la matinada del dissabte 22 de juny fins a les 12 de la nit del dilluns 24, amb un suburbà que funcionarà durant tota la nit de dissabte i de diumenge.

Les línies del Trambaix i del Trambesòs també oferiran servei continuat durant la nit de la revetlla, amb una freqüència de pas d’entre 15 i 30 minuts, depenent de la línia. Per la seva banda, Ferrocarri­ls de la Generalita­t (FGC) funcionarà fins a les dues de la matinada, com si fos un dissabte, i començarà a donar servei dilluns a les cinc del matí. A la mateixa hora començarà el trànsit en Rodalies, tot i que a la nit acabarà una hora abans, a l’una de la matinada, després d’un servei ampliat amb 10.000 places addicional­s, especialme­nt als trens que van als municipis costaners, tant al nord com al sud de la capital catalana.

Els autobusos nocturns metropolit­ans també es reforçaran ales línies amb més demanda per a aquesta nit. L’N16, que connecta Barcelona amb Castelldef­els, entrarà en funcioname­nt amb més autobusos a fi d’ampliar la capacitat a la franja litoral del Baix Llobregat, les platges de la qual són molt freqüentad­es durant la revetlla. L’N9, que connecta Barcelona amb Badalona, Montgat i Tiana, també disposarà de vehicles de reforç per donar cobertura a la demanda generada per les discoteque­s de la zona. A més a més, l’N28, que connecta la plaça Catalunya amb el Port Olímpic, posarà en servei tots els seus autobusos articulats amb l’objectiu d’absorbir l’alta demanda esperada fins al lloc per excel·lència de la nit de Sant Joan. L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) tindrà tres autobusos a la plaça Catalunya preparats per cobrir trams de les diferents línies que puguin necessitar un reforç en funció del moment.

Més enllà del transport públic, l’ens metropolit­à també té preparat un dispositiu especial per afrontar la neteja intensiva de les platges a partir de les sis del matí amb la intenció de tenir la sorra a punt abans de les 10 del matí del dia 24. Durant la nit de Sant Joan, en tan sols sis hores s’acumula la mateixa quantitat d’escombrari­es

Un ampli dispositiu de neteja es prepara per recollir unes 22 tones d’escombrari­es a les platges

que en tota una setmana sencera. L’any passat es van arribar a recollir fins a 22 tones de residus a les platges metropolit­anes. Els cossos policials s’encarregar­an primer de netejar la platja de totes les persones que allarguin la festa fins que surti el sol, i immediatam­ent després donaran pas a un dispositiu de neteja format per 150 operaris i prop de mig centenar de vehicles.

 ?? XAVIER CERVERA / ARXIU ?? Un moment del desallotja­ment de la platja de Barcelona l’any passat
XAVIER CERVERA / ARXIU Un moment del desallotja­ment de la platja de Barcelona l’any passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain