La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mario Casas

E diu que li “canviarà la vida”

-

dolenta: ha patit i té molts traumes que la porten a tenir un caràcter tètric vorejant la inestabili­tat emocional. El dolor ens converteix en allò que no volem ser”.

A en Mario l’actriu el veu un “company de viatge extraordin­ari” i diu que va riure quan alguns mitjans van jugar a l’equívoc respecte a una possible aventura entre ells. Casas, parella de l’actriu Blanca Suárez, es mostra resignat que li escrutin la vida íntima: “Què hi farem! És part del joc. Entenc que la gent vulgui saber coses de tu. Ho porto bé”.

L’actor està content dels 33 anys que acaba d’estrenar. “No em preocupa fer-me gran; al revés, m’està aportant coses bones i em vaig coneixent més. Tinc un criteri profession­al i vital que em fa ser més jo i tocar més de peus a terra, i això em sembla molt bo”.

La pel·lícula parla de la por i de si una persona normal seria capaç de matar algú en un moment donat. “T’has de veure en el moment –reconeix Casas–. No sé si matar, però defensar al cent per cent els meus, això segur. M’hauria de veure en una situació molt crítica, i em costa d’imaginar-m’ho”. Entre els seus, hi ha els pares i els quatre germans. Tots, menys el petit, en Daniel (4), han fet d’actors, i la Sheila, a més, és la seva agent. Amb el seu germà Óscar, en Mario ha protagonit­zat la

Milena Smit és l’actriu debutant que amb una fragilitat aparent i un caràcter tètric manipula el protagonis­ta

sèrie Instinto, un thriller eròtic.

Aquest gallec que també se sent català –va passar la infantesa i l’adolescènc­ia a Esparregue­ra i als 18 es va traslladar a Madrid– explica que amb aquest paper nou està descobrint “una manera nova d’interpreta­r i de sortir de la zona de confort”. “Vam assajar dues setmanes abans de rodar, de manera més teatral. En David [Vitori] em va dir: ‘No tocarem el guió i no et presentare­m l’actriu: la coneixeràs en el rodatge. Ha estat tot una sorpresa rere l’altra per treballar des de la veritat, sense tecnicisme­s”.

Gairebé tota la pel·lícula està rodada en plans seqüència i amb la càmera a l’espatlla. Sempre amb Casas en escena. “Vam fer un plànol de 42 minuts i, quan vam acabar, vaig pensar que només n’havien passat cinc. Va ser un viatge emocional molt fort. Vaig desconnect­ar completame­nt del meu ésser, del meu control”.

Entre neons, calaveres, agulles i butaques de barber, a Casas li queden dues setmanes de rodatge, amb un final “molt fort”. “Després no treballaré mai més”, diu de broma.

Els caps de setmana a Barcelona els aprofita per visitar els amics “de tota la vida”. I espera el final del rodatge per fer unes vacances de “dos mesos”. Amb Blanca Suárez? L’actor somriu i se’n va a maquillatg­e.

 ?? JORDI VIDAL / GETTY ??
JORDI VIDAL / GETTY
 ?? JORDI VIDAL / GETTY ??
JORDI VIDAL / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain