La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Betis ara tempteja Borja Iglesias

- ROBERTO RODRÍGUEZ

La sortida de Rubi podria no ser l’única d’aquest mercat d’estiu amb destinació a Sevilla. El Betis, que fa unes setmanes va fitxar l’entrenador de l’Espanyol, ara sembla decidit a pagar la clàusula de rescissió del davanter Borja Iglesias, que puja a 28 milions d’euros.

El jugador gallec, per qui l’Espanyol va pagar 10 milions al Celta la temporada passada, hauria donat el sí a l’operació, i només falta que l’equip andalús pagui o, en el seu cas, arribi a un acord amb l’Espanyol per poder desemborsa­r a terminis la quantitat de la clàusula de rescissió.

Després del cas Rubi no sembla probable, però, que l’Espanyol s’avingui a negociar amb l’entitat sevillana ni el preu del futbolista, però sí les formes de pagament, tractant-se d’una quantitat molt important.

El tècnic de Vilassar ha demanat un punta a la directiva del Betis per abans del 5 de juliol i el seu preferit és el gallec, amb qui va ser indiscutib­le al camí d’Europa amb l’Espanyol la temporada passada. Els seus 17 gols van ser una de les grans claus per arribar a la setena plaça de la Lliga, que va donar accés a la fase prèvia de l’Europa League.

Aquesta notícia arriba en un moment en què la direcció esportiva de l’equip perico se centra a reforçar la defensa amb almenys dues incorporac­ions. Al lateral dret, Rosales torna a ser el favorit, i a la posició de central el brasiler Bernardo podria arribar cedit procedent del Girona els pròxims dies. En el cas que Hermoso acabés sortint, s’activaria l’opció de Fernando Calero, jugador de 24 anys del Valladolid que va debutar a Primera Divisió la temporada passada i que agrada a la direcció esportiva.

D’altra banda, l’Espanyol va saber ahir l’eliminatòr­ia de la qual sortirà el seu primer rival a la segona ronda de classifica­ció de

Stjarnan o FC Levadia Tallinn, els possibles rivals de l’Espanyol a la primera fase de l’Europa League

l’Europa League. Es tracta del guanyador de l’enfrontame­nt entre l’Stjarnan, d’Islàndia, i el FC Levadia Tallinn, d’Estònia. La tornada de l’equip de Gallego a les competicio­ns europees dotze anys després serà amb un llarg viatge, tot i que l’entitat dels rivals no preocupa.

Stjarnan i Levadia Tallinn s’enfrontara­n l’11 i el 18 de juliol, i el guanyador s’enfrontarà a l’Espanyol. El partit d’anada es disputarà al RCDE Stadium el 25 de juliol i la tornada l’1 d’agost en camp rival. L’equip de Gallego haurà de superar almenys dues rondes més a banda d’aquesta per classifica­r-se per a la fase de grups de l’Europa League.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain