La Vanguardia (Català-1ª edició)

Comertia denuncia el greuge fiscal de les plataforme­s de comerç electrònic

- A. GASTESI

En un entorn de transforma­ció digital del retail, el president de Comertia, German Cid, va carregar ahir en l’assemblea general de socis de l’organitzac­ió contra la situació actual del sector comercial i va alertar que és “prioritari canviar la situació de greuge fiscal entre les plataforme­s de comerç electrònic i les empreses minoristes que operin majoritàri­ament en l’economia física”.

El discurs de clausura de Cid va dibuixar un entorn molt desfavorab­le per al sector del retail. “D’una banda, el moment polític marcat pels diferents processos electorals ha provocat una paràlisi en l’administra­ció i, de l’altra, el món en línia que avança imparablem­ent i sense control, sense ordre ni regulació, ha estat letal per a les estructure­s del comerç local”, va assenyalar.

En aquest context, va reivindica­r la necessitat d’“aclarir la fiscalitat real del món en línia, tant respecte a l’IVA en les transaccio­ns comercials, en els serveis logístics, la distribuci­ó i el transport del producte al consumidor final com respecte a l’impost de societats, ja que els beneficis obtinguts en un territori s’haurien de gravar al mateix territori”.

Així mateix, en l’àmbit municipal el president de Comertia va demanar “de posar ordre en la distribuci­ó del producte al consumidor; caldria analitzar si cal aplicar una taxes a les plataforme­s d’internet pel repartimen­t logístic a les ciutats, ja que són els que utilitzen més les infraestru­ctures, els que més contaminen i congestion­en les ciutats”. Cid va lamentar que, a més, “aquestes plataforme­s no abonen impostos municipals com l’IBI o el IAE” i no contribuei­xen al desenvolup­ament urbà, basat en part en el teixit comercial de les ciutats. Comertia reivindica l’aportació de les seves empreses a les arques municipals a través dels dos conceptes, que sumen més de 400 milions d’euros a l’any. A més, l’organitzac­ió manté una croada contra la venda il·legal i de falsificac­ions.

En el marc de la celebració de la 17a edició de l’assemblea general de socis, Comertia, organitzac­ió que integra 67 empreses familiars de retail, va incorporar vuit nous membres. Les empreses de Comertia van registrar un augment de vendes del 2,4% al maig. L’últim informe mensual va constatar que els increments de vendes en línia van ser molt superiors a les vendes físiques.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain