La Vanguardia (Català-1ª edició)

Webhelp arriba a la Xina

La filial espanyola, que ocupa 3.500 persones a Barcelona, operarà amb un soci local

- BLANCA GISPERT

La multinacio­nal francesa de serveis d’atenció al client Webhelp està traient profit a l’adquisició del seu competidor alemany Sellbytel i en especial de la seva filial espanyola implantada a Barcelona. L’equip català, dirigit per Julio Jolín i presidit per Helena Guardans, acaba de tancar un acord amb la companyia xinesa Kingwisoft per començar a operar al gegant asiàtic.

“Amb aquesta operació, Webhelp entrarà per primera vegada a la Xina”, va explicar ahir Jolín, que acaba d’assumir el càrrec de conseller delegat de Webhelp Espanya després d’ocupar durant 18 anys la posició de director d’operacions de Sellbytel a Barcelona. “L’operació va sorgir per la necessitat de dos clients, Massimo Dutti i Stradivari­us. A la Xina, com a Europa, volien que l’atenció al client de les seves vendes en línia fossin gestionade­s per Webhelp”, va dir ahir Guardans, presidenta del negoci que ha vist créixer des del 1994. Va ser ella qui va fundar Singular, el call center que el 2001 va ser adquirit per la multinacio­nal alemanya Sellbytel i el 2018 per la francesa Webhelp (el preu de la compra no va transcendi­r).

Segons van explicar ahir els directius, Webhelp i Kingwisoft (una empresa privada xinesa) han fundat una companyia a Kunshan, a prop de Xangai, que ocuparà 230 persones a finals

El grup francès presta serveis d’atenció al client i factura 1.300 milions, el 10% a Espanya

d’any. “L’objectiu és donar servei a les dues marques d’Inditex i captar més clients. Volem que Webhelp acabi controlant una mica més de la majoria d’aquesta nova societat”, van comentar.

A més, aquest any, Webhelp vol obrir oficines a Madrid per captar clients locals i ampliar presència a Espanya. De moment, té oficines a Barcelona, on ocupa 3.500 persones (en set centres diferents, el principal, una torre del districte del 22@), i 500 treballado­rs més, entre València, Màlaga, Mallorca i Tenerife. En conjunt, Webhelp Espanya dona servei a un centenar de companyies, de sectors com la moda i l’electrònic­a, i controla una filial a Puerto Rico, que dona servei a clients als Estats Units.

El 2018, la filial espanyola va facturar “131,8 milions d’euros, un 6,7% més que el 2017, i va aportar el 10% de tots els ingressos del grup francès, que van ser de 1.300 milions d’euros, pels 950 milions de l’any anterior”. Enguany, la previsió de Jolín i Guardans és créixer el 12% i arribar a facturar 147 milions.

Els ingressos surten de tres línies de negoci per igual: atenció al client, suport tècnic i gestió de vendes de productes a empreses. En la roda de premsa d’ahir, Guardans va aprofitar l’avinentesa per comentar els canvis que viu el sector. “Quan vaig començar, el telèfon era el suport estrella. Ara el 60% de les gestions es resolen per xats i internet. És una tendència irreversib­le”.

 ?? ARXIU ?? La presidenta de Webhelp Espanya, Helena Guardans, i el nou conseller delegat, Julio Jolín
ARXIU La presidenta de Webhelp Espanya, Helena Guardans, i el nou conseller delegat, Julio Jolín

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain