La Vanguardia (Català-1ª edició)

Càritas augmenta l’atenció a persones migrants

L’entitat social torna a alertar sobre la intensific­ació de la pobresa i el gran escull que suposa el cost de l’habitatge

- ROSA M. BOSCH

L’arribada creixent a Catalunya de persones que fugen de la violència dels seus països d’origen ha suposat que entitats com Càritas focalitzin cada vegada més l’atenció en aquest col·lectiu. Entre gener i maig, els migrants i els ciutadans que han vist rebutjada la petició d’asil ja representa­ven un 71% del total de beneficiar­is de Càritas Diocesana de Barcelona. El 2018 eren un 66% i el 2017, un 45%.

Aquestes dades coincideix­en amb la tendència apuntada dimarts per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), que indica que durant els cinc primers mesos del 2019 Catalunya va rebre 6.059 demandes de protecció internacio­nal en comparació amb les 8.034 de tot el 2018. L’acció de les bandes criminals de Centreamèr­ica i la situació a Veneçuela impulpers, sen els èxodes. Així, Càritas constata que un 71% de les persones a qui està donant suport aquest 2019 són d’origen no comunitari, principalm­ent del Marroc, Hondures, Colòmbia, el Perú, Veneçuela i Bolívia. I un 41% es troben en situació administra­tiva irregular.

La memòria del 2018 que Càritas va presentar ahir recorda que en el conjunt de Catalunya sobreviuen unes 100.000 persones sense pauna dada de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalita­t.

Càritas de Barcelona torna a alertar de la intensific­ació de la pobresa. Llocs de treball extremamen­t precaris i habitatges prohibitiu­s alimenten el cercle viciós de la misèria. Durant al 2018 va donar suport a un 9% més de llars.

Un 59% de les famílies que van a Càritas resideixen en pisos sense les condicions mínimes de dignitat. I hi ha un problema que cada vegada preocupa més, l’augment dels ancians condemnats a la solitud.

 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? Pobresa. La parròquia de Santa Anna va muntar un hospital de campanya al febrer per atendre els sensesostr­e
ÀLEX GARCIA / ARXIU Pobresa. La parròquia de Santa Anna va muntar un hospital de campanya al febrer per atendre els sensesostr­e

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain