La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSC vol penjar a Barcelona pancartes retirades a Madrid

- ÓSCAR MUÑOZ

Els símbols reivindica­tius tornen al debat municipal. Tres dies després que l’alcaldessa Ada Colau restituís el llaç groc al balcó principal de l’Ajuntament, el que serà el seu soci, el PSC, va proposar ahir que es pengin a les façanes dels edificis del Consistori les pancartes contra la violència masclista que el govern de la ciutat de Madrid, presidit pel popular José Luis Martínez-Almeida, ha fet retirar, o té previst fer-ho, dels seus immobles.

La mesura es portarà a la reunió de la junta de portaveus, que encara no s’ha convocat, per al seu debat amb la intenció que aconseguei­xi un ampli aval, segons va explicar la portaveu socialista, Laia Bonet. “No em puc imaginar que no hi hagi un amplíssim consens” sobre això, va manifestar la regidora.

Bonet va recordar que “des del 2003, més de mil dones han estat assassinad­es a tot Espanya, víctimes de la violència masclista”. I en aquest context, va prosseguir, “estem veient, desconcert­ats, com el nou govern de Madrid, del PP i Cs, amb el suport de Vox, està retirant les pancartes de les façanes dels edificis municipals. És inadmissib­le. Demostra que no permeten que es digui que a les dones se’ns mata”.

La simbologia que denuncia la violència exercida contra les dones no genera el mateix nivell de consens que la que exigeix la llibertat dels polítics i líders

Proposta perquè l’Ajuntament aculli els missatges contra la violència masclista trets per Almeida

socials independen­tistes relacionat­s amb el procés presos, segons el PSC. “Hem estat molt clars des del primer moment –va recordar Bonet–. Als edificis municipals hi ha d’haver els símbols que generen un consens important i que no es poden llegir en termes de divisió per una part de la societat. Per això hem defensat que no es pengi el llaç groc i veiem més que oportuna la proposta que presentem ara”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain