La Vanguardia (Català-1ª edició)

La bruixa Emma Suárez

L’actriu madrilenya s’estrena en el cinema de terror amb ‘La influencia’, on encarna una àvia rancorosa

- F. GARCÍA

Emma Suárez fa 40 anys que fa cinema, i ha rebut un munt de premis, entre els quals tres Goya i tres Sant Jordi. De tota manera, fins ara no havia fet cap paper rellevant en una pel·lícula de terror. D’entrada, el gènere no li agrada com a espectador­a: “No veig pel·lícules de por”, diu. Però a La influencia,

el film que avui estrena amb el debutant realitzado­r Denis Rovira, l’actriu madrilenya hi va veure “una oportunita­t”: la cinta li permetria no només fer una cosa nova, sinó també “investigar” les peculiarit­ats i les motivacion­s d’un personatge espantós, la matriarca Victoria, que utilitza la seva neta per venjar-se de les seves filles, interpreta­des per Manuela Vellés i Maggie Civantos.

La influencia parla “de malaltia i solitud; de relacions familiars, sobretot entre mares i filles; de la por de la mort en una societat que no ens ha educat per assumir que morirem, i de com una víctima es converteix en botxí”, explica Suárez.

El film es basa en una novel·la de Ramsey Campbell, però el personatge equivalent a la Victoria, la vella Queenie, és morta; és un fantasma. Per què li donen vida? Rovira dona una explicació molt senzilla: “Em va semblar que, si era viva, encara que fos en coma, faria més por”, assenyala. És el seu punt de vista. En tot cas, Emma Suárez és a La influencia una àvia realment malvada, cruel i tirana. Una bruixa de llibre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain