La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marcos Llorente, madridista de naixement i descendent de Gento, fitxa per l’Atlètic

- CARLOS NOVO

Marcos Llorente, fill i net de jugadors del Reial Madrid i renebot de Paco Gento, el president d’honor del club, va donar inici a l’operació sortida del club blanc fitxant ahir per cinc temporades per l’Atlètic de Madrid a canvi de 30 milions d’euros, més 10 en futures variables. El jugador no entrava en els plans de Zidane, i Simeone hi ha trobat el recanvi ideal de Rodrigo Hernández, que fa uns dies va anunciar que no continuari­a al club matalasser i que ben aviat dipositari­a els 70 milions de la clàusula de rescissió. El Manchester City de Guardiola s’entreveu com la seva pròxima destinació.

Amb Marcos Llorente se’n va un migcampist­a i un madridista de naixement. El seu pare, Paco Llorente, va compartir uns anys amb la Quinta del Buitre, i el seu avi, Ramón Grosso, va ser un dels membres destacats de l’equip yeyé dels seixanta. Es dona la circumstàn­cia que tots dos també van tenir un breu pas per l’Atlètic. L’oncle d’en Marcos, Julio Llorente, també va ser defensa al Madrid.

De 24 anys d’edat, Llorente no va convèncer mai Zidane. En la campanya 2017-2018 va disputar tretze partits de Lliga i en la 2018-2019 tot just acabada només set, gairebé tots amb Solari a la banqueta. Amb l’argentí va tenir el seu pic de rendiment en el Mundial de clubs, del qual va ser escollit el millor jugador, però després una lesió el va apartar d’una titularita­t que ja no va recobrar amb la tornada de Zidane, que va anteposar com a migcampist­a primer Casemiro i després el jove uruguaià Fede Valverde.

En la seva carta de comiat a l’afició, Llorente assenyala: “Jo era un nen que, com tants d’altres, somiava

Rodrigo Hernández pagarà els 70 milions de clàusula i la seva destinació apunta al City de Guardiola

a jugar a futbol. Em vaig esforçar, vaig sacrificar moltes coses i em vaig acostar a fer-ho realitat. Marxo del Reial Madrid, de l’equip que ha estat casa meva durant deu anys. Me’n vaig sense res per retreure’m i sense res per retreure. M’emporto grans records i títols inoblidabl­es”.

A l’Atlètic la jugada li surt rodona. Després de la sortida de Rodrigo i l’arribada de Llorente li queden 30 milions en tresoreria, uns diners que es faran servir per fitxar João Felix, el davanter de 19 anys per qui el Benfica demana 120 milions, cosa que el convertiri­a en el fitxatge més car de la història del club, una contractac­ió només possible amb els 120 milions que deixi en caixa Griezmann.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain