La Vanguardia (Català-1ª edició)

Heurtel, la base del Barça

El francès, a qui el club encara no ha ofert renovar, és el rei d’aquests playoffs

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

A cop de penetració, cistella a cistella, decisió precisa rere decisió precisa Thomas Heurtel (30 anys) no només és el base més talentós del Barça sinó que s’ha convertit en la base del seu equip en aquests playoffs. El seu moment màgic va ser capital perquè el Barcelona es plantés a la final per la via ràpida i perquè l’equip blaugrana forcés el quart partit davant el Madrid, matx que es disputa aquesta nit (21.00 hores) al Palau Blaugrana. Una victòria barcelonis­ta portaria el desafiamen­t al cinquè, que es jugaria en terreny blanc diumenge.

Res no seria igual sense les prestacion­s d’Heurtel. Els seus playoffs estan sent per emmarcar. El francès lidera fins a nou apartats estadístic­s, entre els quals el de màxim anotador i el de màxim assistent, esclar que també va primer en aspectes negatius, com les pèrdues de pilota

Tot apunta que Slukas continuarà al Fenerbahçe, cosa que faria més clara la continuïta­t d’Heurtel

o les faltes comeses. Els seus 19,8 punts per partit no els supera cap finalista al segle XXI. En canvi, no és el que més minuts juga. Està en pista 22 minuts per matx. En la seva exhibició sense premi de dilluns a Madrid (30 punts) amb prou feines va jugar la meitat del partit. Sobre aquesta circumstàn­cia, Ricard Casas, l’ajudant de Pesic, contesta que el que cal preguntar-se és per què i com s’han generat les condicions perquè Heurtel brilli més que mai.

El lideratge ofensiu del francès és indiscutib­le, encara que de vegades Svetislav Pesic es desesperi amb ell perquè no seria el més aguerrit a l’hora de defensar. El balcànic manté amb el base una relació que recorda a la que al seu dia va viure amb el lituà Sarunas Jasikevici­us. D’una banda, li dona pista perquè el seu talent fa caure qualsevol barrera. I, per l’altra, no suporta segons quines mancances o segons quines llibertats sobre el parquet. El públic adora l’entrenador, a qui victoreja en cada partit amb passió.

Pesic no es pot queixar de la rellevànci­a d’Heurtel des de la seva tornada a la banqueta blaugrana, ja que el base ha estat el jugador més valuós a les dues Copes del Rei que ha conquerit l’equip. Tot i això, el francès no sap si continuarà jugant al Palau la pròxima temporada. Afirma que li agradaria continuar vestint de blaugrana però que ningú no li ha ofert la renovació. Quan es toca aquest tema sensible acostuma fer morros.

Al rerefons d’aquesta falta de concreció hi ha el fet que un dels objectius del Barcelona per a aquest mercat estival és la contractac­ió d’un altre base de primera línia. El nom que més agrada (o agradava) és el del grec Kostas Slukas. El Barça semblava el més ben col·locat per contractar-lo, però tot apunta ara que Slukas s’acabarà decantant per renovar pel Fenerbahçe per dues temporades més una tercera d’opcional amb un salari de dos milions per campanya. Si el Barcelona portés un altre base sobre el qual pivotar el seu joc seria més difícil la continuïta­t d’Heurtel.

Si el francès continués en aquest camí de brillantor i el Barcelona fos el primer conjunt en capgirar un 0-2 en una final seria molt difícil d’explicar una decisió diferent que la de fer un altre contracte al francès. L’hi està sortint brodat.

 ?? ACB MEDIA / EP ?? Thomas Heurtel encara Facundo Campazzo, dimecres al Palau Blaugrana
ACB MEDIA / EP Thomas Heurtel encara Facundo Campazzo, dimecres al Palau Blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain