La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tragaluz estudia anar a Lisboa, Porto, València i Palma

- LALO AGUSTINA

El grup barceloní de restauraci­ó Tragaluz ja té damunt la taula els noms de Lisboa, Porto, València i Palma com a possibles ciutats per obrir nous locals en un futur més o menys proper. “No tenim un pla d’expansió com a tal, però sí la idea de portar el nostre concepte de restauraci­ó de qualitat, original i a un preu raonable allà on sigui possible, sense presses ni pressió, però amb la mateixa passió que hem posat fins ara”, assegura Tomàs Tarruella, cofundador del grup juntament amb Rosa Esteva, la seva mare, fa més de 30 anys.

Dimecres passat, Miura Private Equity, gestora de fons de capital amb seu a Barcelona, va tancar la seva entrada al grup Tragaluz –del qual ha pres una mica més del 60% de les accions– després de la compra de les participac­ions d’Esteva i dels prop de trenta socis minoritari­s. Com ja estava previst, Tarruella es manté en el capital amb el 33% de Tragaluz i al capdavant de la gestió del negoci, mentre que l’advocat i empresari Gonzalo Rodés ha aconseguit el 5% restant.

Tragaluz i Compañía de Lobos –impulsada per Tarruella– formen un dels principals grups de restauraci­ó catalans amb 22 establimen­ts a Barcelona, Madrid i Mallorca, amb una facturació d’uns 45 milions i entre 800 i 1.000 treballado­rs, segons el moment de la temporada. Miura aspira a aprofitar el llegat de Rosa Esteva i el seu fill. “En Tragaluz veiem una combinació d’un ADN únic amb una manera especial de fer les coses dins el sector: això no és una cadena de restauraci­ó, sinó un grup de restaurant­s singulars”, diu Luis Seguí, president i soci director de la gestora.

En un primer moment, els nous socis se centraran en la reorganitz­ació societària i organitzat­iva per millorar l’eficiència.

Després de comprar el 60% del capital, Miura Private Equity planeja l’expansió amb Tomàs Tarruella

“El grup sempre ha crescut i això no canviarà”, afegeix Seguí. No estan previstos grans canvis, al marge de la desvincula­ció de Rosa Esteva, que gestionarà els seus dos restaurant­s Mordisco, igual que passarà amb el Tragamar i l’Acontraluz, en mans de Raquel i Carla Tarruella, respectiva­ment. Per la seva part, Tragaluz continuarà comptant amb Sandra Tarruella per a l’interioris­me dels locals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain