La Vanguardia (Català-1ª edició)

Carta a Joan Canadell

-

Benvolgut Joan Canadell, com a nou president de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols, però compartint l’estupor amb la resta de companys de ple i la plantilla, et vull fer palès el malestar per la proposta que fas de “valorar si cal tenir 13 cambres” i destacar tot seguit la “cambra molt petita a Sant Feliu de Guíxols, que es va crear al seu dia per la indústria del suro” (“Deixaré l’ANC per centrar-me en la Cambra”, Economia, 14/VI/2019).

No negaré les evidències: som més petits que la Cambra de Barcelona i vam néixer el 1905, a iniciativa d’un seguit d’emprenedor­s surers i d’altres àmbits. El teixit empresaria­l és dinàmic i el suro ja no té el monopoli de l’activitat, però hi és i segur que agraeix cambres pròximes per a les seves demandes. Pel camí hem vist l’eclosió d’altres sectors: l’alimentari, el turisme o el comerç i serveis. Unes nou mil empreses i autònoms saben on som, prou per tenir un pressupost sanejat i en la zona mitjana del rànquing de les 13 cambres catalanes.

Entenc que l’al·lusió no era malintenci­onada, però som del parer de preservar la riquesa i descentral­ització del model català. I espero que ho debatem aviat en el marc del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, amb consens.

Rep una abraçada, i sort i encerts en la presidènci­a de la Cambra de Barcelona.

EDUARD BOSCH I DOMINGO President de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain