La Vanguardia (Català-1ª edició)

La dona de Terrassa va ser assassinad­a amb una destral

- ACN Terrassa

El presumpte autor del crim de Terrassa, Jaume Badiella, hauria matat la seva parella sentimenta­l, Mònica Borràs, de 49 anys, utilitzant una destral amb què li va clavar diversos cops al cap, segons es desprèn de la confessió, que l’home ha fet als investigad­ors del cas.

Tot i que l’acusat, que va confessar el crim dimecres passat després que els Mossos d’Esquadra trobessin el cadàver a la casa que tots dos compartien, encara no ha declarat davant el jutge, en la interlocut­òria del Jutjat de Violència contra la Dona de Terrassa es recull el relat de Badiella. La interlocut­òria informa que Mònica Borràs havia fet fora de casa el seu botxí quatre dies abans de la seva mort perquè la parella estava vivint una forta crisi en la seva relació, que havia entrat “en una espiral de violència”.

Segons el Jutjat de Violència contra la Dona de Terrassa, que ahir va ordenar l’ingrés a presó sense fiança de Jaume Badiella, de 54 anys, el 3 d’agost del 2018 els dos membres de la parella es van agredir mútuament i l’home va acabar passant la nit en un càmping. Només quatre dies després, el 7 d’agost, una nova baralla de la parella va provocar l’agressió mortal.

El detingut, segons la seva confessió, hauria decidit després enterrar el cadàver sota el pati de la casa. L’activitat dels mòbils ha permès deduir que Jaume Badiella va perpetrar l’homicidi i va ocultar el cadàver entre les deu del matí i un quart de vuit del vespre. Durant aquella estona va tenir temps d’aixecar les rajoles del pati, cavar un forat, llançar el cos inert i tornar a tapar i enrajolar el terra.

Fins al 10 d’agost, tres dies després de la suposada data del crim, Badiella no va presentar denúncia de la desaparici­ó ni tampoc es va posar en contacte amb la família o l’entorn de la víctima. Els investigad­ors van considerar sospitós que l’home no sortís de casa a buscar la desaparegu­da i els moviments de comptes bancaris, accions il·lògiques segons el jutge.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain