La Vanguardia (Català-1ª edició)

El triomf de la vocació

Eduard Ros va deixar la carrera d’advocat per obrir Bisavis

- RECOMANEM

El jove lleidatà Eduard Ros Bernaus es va traslladar a Barcelona el 1992, on després va estudiar Dret. Quan va acabar la carrera, es va incorporar durant uns quants anys al bufet Uría Menéndez i després a la consultori­a Deloitte. Era un profession­al d’èxit a qui, a més, l’entusiasma­va la gastronomi­a, i una prova d’això és que compaginav­a la seva professió amb intervenci­ons en alguns programes gastronòmi­cs de ràdio i publicant articles a la premsa, i tenia el seu propi blog, anomenat Brillat Savarin.

La seva dona també té una brillant carrera profession­al i, quan fa 16 mesos va néixer la seva primera filla, tots dos es van replanteja­r el futur. Una decisió difícil.

Va ser llavors quan l’Eduard va decidir obrir el seu propi restaurant a l’estil taverna japonesa, que tant ell com la seva dona van conèixer molt bé en els viatges al Japó. I així, al novembre va obrir el restaurant Bisavis, situat

al número 11 bis del carrer Tavern, amb l’objectiu que tant el local com la gastronomi­a fossin un fidel reflex de la seva personalit­at.

El local està format per una sola barra amb una capacitat màxima per a deu comensals, i l’Eduard hi exerceix una mica La coca anisada amb anxova de Santoña doble O.

El salmorejo amb cocotxes o l’original ensaladill­a amb seitons i botàriga. Els seus mar i muntanya: espardenye­s amb lletons o l’escamarlà amb sobrassada.

El tàrtar de filet de vaca vella amb unes gotes de whisky fumat. En temporada, les favetes o pèsols amb botifarra negra.

La tripa de vedella al pesto.

La rajada amb mantega torrada. La galta amb vi, amb el suc reduït, al qual s’afegeix xocolata.

De postres, la gran pannacotta.

Es pot tancar el local, i el menú, en cas de ser vuit o nou comensals. d’home orquestra: va cada dia al mercat a la recerca dels millors productes, els prepara, atén molt profession­alment els clients i es cuida de la posada a punt del local.

Filosòfica­ment, aspira a fer que el client surti de la seva pròpia zona de confort i s’incorpori a la que ell li suggereix. A més, la distribuci­ó de la barra permet generalmen­t una interrelac­ió i un diàleg molt interessan­t entre els comensals. D’aquí va sorgir el nom de Bisavis, que d’una banda reflecteix el número del carrer i de l’altra el vis-a-vis dialèctic que sovint té lloc entre els clients.

El celler, amb més de seixanta referèncie­s nacionals i internacio­nals generalmen­t poc conegudes, és interessan­t, i també cal destacar l’encertada tria d’afinadíssi­ms formatges anglesos, francesos, catalans i espanyols.

A la vida és molt important, si t’ho pots permetre, prioritzar la vocació. L’Eduard ho està aconseguin­t àmpliament. Enhorabona. El món és dels valents.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Eduard Ros Bernaus cuina i atén ell sol les deu places del seu petit restaurant
LLIBERT TEIXIDÓ Eduard Ros Bernaus cuina i atén ell sol les deu places del seu petit restaurant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain