La Vanguardia (Català-1ª edició)

El vigilant de la platja que es guanya la vida cantant

-

David Hasselhoff serà per sempre el vigilant de la platja. Encara que ha plogut molt des d’aquella sèrie, l’actor torna una vegada i una altra per assumir el paper que el va fer eternament famós. Aquest últim cop ha estat una firma de mitjons (i ara també de roba interior, de roba de bany i fins i tot de sabatilles per a la platja) la que ha recorregut a l’efecte Hasselhoff per donar a conèixer els seus productes. I ell, casat fa mig any amb una noia 27 anys més jove, no ha posat cap objecció a posar en banyador. I fins i tot a ferse una bona remullada.

Han passat trenta anys des que Hasselhoff, que ja ha fet els 67, va capitaneja­r aquella sèrie que també va impulsar eternament Pamela Anderson, i el mite continua viu. L’actor ha sabut treure el màxim rendiment en els àmbits més diversos. A més del publicitar­i i d’aquesta recent aparició com a ambaixador de Happy Socks, se l’ha vist en programes televisius com ara Britain’s got talent, que és precisamen­t on va conèixer, el 2011, la seva segona dona, l’actual. Ella és Hayley Roberts, que va deixar la seva feina de dependenta en una botiga de moda londinenca per seguir fins a Los Angeles l’alt vigilant de la platja, que també és músic i dj.

I és que, per als qui no ho sàpiguen, qui també va ser Michael Knight (el protagonis­ta d’El coche fantástico )es va passar a la música veient que, després del final d’aquella, sèrie que va estar en antena entre el 1982 i el 1986, no arribaven noves propostes interessan­ts. Llavors és quan va gravar el seu primer títol, Night Rocker, que, curiosamen­t, li va servir de carta de presentaci­ó per al paper de vigilant. Sembla que al principi va rebutjar la proposta, molest perquè els productors el reclamaven pel seu aspecte físic i no pel seu talent artístic, però després de llegir-ne el guió va decidir intervenir per convertir-se en el tinent Mitch Buchannan. A més a més, per cert, va exercir de productor en aquesta sèrie d’èxit indiscutib­le des que va començar, el 1989, fins a l’any 2000.

Hasselhoff, d’origen alemany i irlandès, va seguir fidel a la música fins el punt que també pot presumir d’haver estat el primer nord-americà a cantar a Alemanya de l’Est. Sobre el mur de Berlín acabat d’esfondrar va interpreta­r Looking for freedom, que és el títol del més rendible dels 14 discos que ha editat i que a Alemanya va ser el número u durant tres mesos consecutiu­s per convertir-se en triple disc platí.

Polifacèti­c com pocs, també va crear el primer spin-off de Los vigilantes de la playa (Los vigilantes de la noche, del 1995), ha editat un senzill amb rap per a nens i s’ha prodigat al teatre, en què Jekyll & Hyde: El musical (hi interpreta­va el doctor) i Chicago (en què donava vida a l’advocat Billy Flynn) són dos dels seus èxits més sonats.

I per bé que mai no va aconseguir el seu somni de representa­r els Països Baixos al Festival d’Eurovisió del 2012, fa un parell d’anys va tornar a treure rendiment del seu talent musical participan­t en la pel·lícula Guardianes de la Galaxia amb la cançó Guardians Inferno, una experiènci­a que va combinar amb certs cameos al rodatge de Marvel.

David Hasselhoff rememora la seva època de vigilant i de Michael Knight com a ambaixador de Happy Socks

 ??  ??
 ??  ?? En remull
La firma de mitjons aprofita el ganxo de l’actor per donar a conèixer la seva col·lecció de sabatilles i peces de bany
En remull La firma de mitjons aprofita el ganxo de l’actor per donar a conèixer la seva col·lecció de sabatilles i peces de bany

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain