La Vanguardia (Català-1ª edició)

Obren expedient per falta lleu a la mestra acusada d’agressió

- BARCELONA Agències

El Departamen­t d’Educació de la Generalita­t obrirà un expedient disciplina­ri per una falta lleu a la professora de Terrassa que suposadame­nt va agredir una alumna de 10 anys pel fet de dibuixar una bandera espanyola en un quadern.

La conselleri­a considera que no ha quedat provat que hi hagués “maltractam­ent físic”, però sí que hi ha fets com ara estripar en públic el treball d’una alumna o deixar-la sola al passadís que podrien constituir una falta lleu.

Educació ha assenyalat que ha estudiat l’informe aportat pels serveis territoria­ls de Terrassa, el de la mestra, el de la direcció del centre, l’informe d’urgències del Consorci Sanitari de Terrassa, la denúncia efectuada davant els Mossos per la mare de la menor, i una instància del pare presentada a l’oficina gestora de Terrassa del Departamen­t d’Educació.

Després d’analitzar la documentac­ió aportada per totes les parts, la Generalita­t ha conclòs que “no s’ha pogut evidenciar de manera fefaent maltractam­ent físic”.

Educació també ha considerat que dels informes “no se’n percep motivació ideològica de la docent en la seva actuació, perquè també va rebutjar els símbols i els dibuixos d’altres alumnes, ja que considerav­a que no s’ajustaven als criteris donats a la classe”.

Per tot plegat, la conselleri­a ha decidit obrir un expedient disciplina­ri a la professora “en què es podrà aportar nova documentac­ió, en cas que sigui necessari o es faciliti”.

En un comunicat, el Departamen­t ha explicat que el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va ordenar una investigac­ió als serveis territoria­ls després de tenir coneixemen­t de la denúncia de la mare de l’alumna de l’escola Font de l’Alba.

Així mateix, els responsabl­es educatius catalans han confirmat que, com a mesura cautelar, es va establir que la professora –que és tutora del grup de classe on estudia la nena afectada– estigués sempre acompanyad­a per una docent quan dirigia una activitat d’ensenyamen­t-aprenentat­ge a l’aula.

La mesura s’ha aplicat després que dimecres, 19 de juny, el Departamen­t d’Educació decidís obrir una investigac­ió per aclarir la presumpta agressió de la professora a una alumna de 10 anys per haver dibuixat una bandera espanyola en un quadern.

La investigac­ió es va iniciar després de la denúncia per lesions que va presentar la mare de la nena dimarts 18 de juny a la nit davant els Mossos d’Esquadra contra la mestra, en què assegurava que va agredir la seva filla i la va fer fora de la classe per haver dibuixat la bandera d’Espanya al seu àlbum.

Segons la denúncia, quan l’alumna es va asseure a la cadira, la mestra s’hi va acostar per darrere, la va aixecar i la va tirar a terra, cosa que va provocar

Educació no veu provat de manera fefaent el suposat maltractam­ent per haver pintat la bandera d’Espanya

que la menor es donés un cop a l’esquena.

Posteriorm­ent, la mare va afegir que la docent va agafar la nena per la samarreta, la va aixecar i la va fer fora de classe mentre se l’enduia pel coll.

El jutge encarregat del cas està pendent d’obrir diligèncie­s arran de l’atestat que van aportar els Mossos d’Esquadra.

Per la seva banda, el sindicat Ustec ha demanat que es respecti la presumpció d’innocència de la mestra i ha expressat el seu “suport a la docent mentre no es comprovin la veracitat dels fets denunciats”. També ha demanat que la conselleri­a “activi tots els protocols previstos per la normativa, que permetin comprovar la veracitat dels fets i actuar en conseqüènc­ia”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain