La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Madrid conserva el títol

Heurtel i Tomic desapareix­en al quart partit, que tanca la sèrie

-

Barcelona Lassa Reial Madrid 28-26, després d’una cistella de Hanga.

Hi va haver més alternativ­es. El Madrid va tancar aquella porta –va tancar els rebots, el seu punt feble en aquestes finals– i va recuperar el control de la situació. Sota els cèrcols, Tavares va recollir totes les pilotes que se li havien escapat la resta de la sèrie, Rudy Fernández va reaparèixe­r en escena amb el quart triple i el Madrid es va tornar a veure amb nou més tornant del descans (33-42).

El Barça va continuar disputant el partit. Pangos es va animar. Va sumar dos triples i una altra cistella d’una tirada i va tornar a collar els blancs, que van veure com se’ls esfumava l’avantatge (45-47).

Atabalat, Pablo Laso va demanar temps.

Qui li va donar oxigen va ser Causeur, un altre convidat inesperat. Va encadenar cinc punts i va portar l’avantatge blanc a vuit punts al final del tercer quart (4755). La sensació tota l’estona era la mateixa. El Madrid estava a punt de posar la directa i el Barça, batallador, aguantava els envits.

Heurtel va intentar aparèixer en l’últim tram. Va provar coses, tot el que no havia fet abans. N’hi van sortir unes quantes. Alguna cistella, alguna passada cap enrere. Va concentrar l’interès de la defensa blanca. No era mala idea, però no n’hi va haver prou i en cap moment no va poder amb Campazzo. Pesic va fer seure Heurtel quan faltaven set minuts per al final, amb 55-62 i el títol molt costa amunt.

Pangos estava molt més fi. Malgrat que aleshores també se li havia acabat la metxa.

Les deficiènci­es estructura­ls del Barça es van fer patents en l’últim quart. Singleton va llançar triples a tort i a dret: ho va fer sense intenció ni esperança. Tavares s’havia menjat Tomic –absolutame­nt vulnerable ahir a la nit– i va desesperar Oriola. El Madrid es va tornar a instal·lar en aquell avantatge al davant i va tenir a ratlla els blaugrana, incapaços ja de remeiar l’irremeiabl­e.

Aleshores, eren 82 partits aquest curs. Tants com a la fase regular de l’NBA. El fons d’armari blaugrana no dona per a tant.

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Sota els cèrcols. Tomic i Ayón es disputen una pilota sota els taulers; ahir a la nit els blancs van corregir el seu punt feble de la sèrie: van sumar 46 rebots, molt per sobre dels 30 dels blaugrana, i van tancar la final a favor seu
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Sota els cèrcols. Tomic i Ayón es disputen una pilota sota els taulers; ahir a la nit els blancs van corregir el seu punt feble de la sèrie: van sumar 46 rebots, molt per sobre dels 30 dels blaugrana, i van tancar la final a favor seu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain