La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’amic Everton

El Barça està a prop de vendre André Gomes, un any després de Mina i Digne

- CARLES RUIPÉREZ

El superagent Jorge Mendes es va asseure a la sala de premsa del Camp Nou orgullosís­sim. Acabava d’incloure en el contracte d’André Gomes amb el Barcelona una clàusula per la qual el club blaugrana havia d’afegir 15 milions als 35 que ja va pagar al València en cas que el futbolista arribés a guanyar la Pilota d’Or. Tres anys després, el portuguès deixarà de pertànyer al Barça. L’Everton de la Premier, el club on ha jugat l’última temporada en qualitat de cedit, serà la seva destinació definitiva. El Barcelona està a prop de vendre per 25 milions més variables el migcampist­a al mateix equip que l’estiu passat ja va fitxar Yerry Mina (30,2 milions més incentius) i Lucas Digne (20,2) procedents del Camp Nou.

Quan es tanqui el traspàs, en menys d’un any l’Everton haurà abonat a les arques del club barcelonis­ta 75 milions, sense comptar variables; és a dir, el preu que el Barcelona paga a l’Ajax per Frenkie de Jong. Les vendes de tres jugadors que no van aconseguir fer-se un lloc en l’onze serviran per

pagar un futbolista que s’espera que sí que sigui titular durant molt de temps i marqui una època al Camp Nou.

Per si amb la desfeta d’Anfield a la Champions no n’hi hagués prou, l’Everton està donant motius perquè el culer es decanti per ell en el derbi de Merseyside. Ha nascut una nova gran amistat, amb llaminers dividends per al Barça però que encara no ha donat resultats a l’equip de Goodison Park, un històric que no guanya la Copa des del 1995 i la Lliga des de fa 32 anys.

Acostumat que els venedors sempre el collen en les negociacio­ns quan s’interessa per algun jugador, el Barcelona ha après a vendre bé. Això sí, la relació amb l’Everton encara no està al nivell d’altres fixacions modernes com el corredor mediterran­i que el Barça ha obert amb el València (Villa, Alba, Mathieu, André Gomes, Alcácer i Murillo, mentre ara negocien per Neto) i el pont aeri entre el Camp Nou primer amb el vell Highbury i després amb l’Emirates Stadium, casa de l’Arsenal (Overmars, Petit, Gio van Bronckhors­t, Henry, Hleb, Cesc, Song i Vermaelen).

Un dels grans artífexs és el director de futbol dels toffees Marcel Brands. L’holandès, que abans va exercir al PSV, va arribar el juny del 2018 i va tenir clar que una de les seves prioritats era mirar cap al Barça per reforçar-se. També hi ha ajudat que l’entrenador, Marco Silva, sigui portuguès i tingui molta confiança en el potencial d’André Gomes, que al juliol farà 26 anys.

De moment, l’aposta de l’Everton n’ha tingut una de freda i una de calenta. El francès Digne ha estat triat com a millor lateral esquerre de la Premier després de jugar 35 partits i marcar quatre gols. Al contrari que el colombià Mina, que no s’ha assentat per culpa de les lesions i només ha estat deu vegades titular a la Lliga. Gomes, per la seva part, s’ha quedat a mig camí, amb 27 partits de Premier i dos de Copa, però encara sense veure porta. A més, ha perdut el seu lloc a la selecció portuguesa tant a la llista per al Mundial de Rússia com aladela final four de la Nations League. L’amic Everton, però, hi confia. I molt.

El Barcelona ingressarà 25 milions més variables pel portuguès, que en va costar 35 el 2016

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain