La Vanguardia (Català-1ª edició)

Facebook va informar la CNMV de la moneda virtual en una reunió

- E. MAGALLÓN

La CNMV va revelar ahir que els responsabl­es de la xarxa social Facebook van informar el supervisor espanyol sobre la nova moneda virtual que posaran en circulació. “Va ser una reunió merament informativ­a”, va dir ahir el president de la CNMV, Santiago Albella, durant la conferènci­a que va impartir al seminari de finances sostenible­s organitzat per l’Apie a l’UIMP, a Santander. Albella va indicar que “seria raonable que hi hagués una regulació internacio­nal i que seria millor que fos al més aviat possible”.

El president de la CNMV va fer un repàs sobre l’actuació que han tingut sobre una cinquanten­a de projectes de criptoacti­us que hi ha hagut i que cap no ha arribat a port. Albella va explicar que es va crear un equip específic per identifica­r diferents projectes en els àmbits dels criptoacti­us i que se’n va analitzar amb cert interès una vintena. El president va afegir que en tots els casos la captació de recursos va ser insignific­ant.

La CNMV va insistir ahir que les empreses han de millorar les comunicaci­ons públiques que envien al regulador. “És obvi que la informació no només ha de ser clara i legal, sinó que, a més, ha de ser informació lleial”, va dir Albella, que va afegir: “Ho hem advertit en massa ocasions quan les empreses ens contesten”. El president de la CNMV va afirmar que no és una pràctica circumscri­ta a un sector sinó que són empreses que “massa vegades utilitzen llenguatge­s massa ambigus i mesurats” que acaben creant “una impressió en el receptor que no es correspon amb la realitat”.

El màxim responsabl­e del supervisor va insistir també en la idea que li agradaria que les empreses continuess­in facilitant informació trimestral al mercat si deixa de ser obligatori a Espanya. Albella va recordar que només Polònia i Romania mantenen l’obligatori­etat de presentar resultats trimestral­s. La resta de països europeus no. Encara que va recordar que si no existís aquesta obligació les empreses igualment haurien de comunicar qualsevol canvi significat­iu en la seva activitat o en la previsió de resultats.

En relació amb un tuit que va publicar la presidenta de Santander, Ana Botín, en ple procés de negociació de Dia, Albella va dir que es va dur a terme “una anàlisi” i que es va dictaminar que “no hem vist prou base per iniciar actuacions que desemboqui­n en sanció”. De cara al futur, el president de la CNMV va dir que quan passin situacions d’aquesta mena “estem treballant en els criteris i cada cas serà analitzat”.

El supervisor analitza els criteris per informar a Twitter després de la polèmica de Botín i Dia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain