La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sense clàssic però golejant

Messi tritura el Valladolid amb dos gols i dues assistènci­es en un partit poc vistós

- ONZENA JORNADA DE LA LLIGA SANTANDER ANTONI LÓPEZ TOVAR

Dos gols de museu i dues assistènci­es que només pot crear la imaginació d’un geni. En la ressaca del no clàssic, caracterit­zada per un partit insubstanc­ial, Messi es va rebel·lar contra l’encefalogr­ama pla i va emergir del conformism­e general com a solista. L’argentí va liderar la victòria conservado­ra d’un Barça previsor respecte als reptes de futur. Un equip amb més gols que no pas futbol que va recuperar el liderat contra un Valladolid que va començar ordenat i va acabar mirant de no incomodar gaire l’adversari per no encaixar una golejada encara més exagerada.

Sergio González va estar a punt d’arrencar un punt del Camp Nou la temporada passada i ahir va optar per repetir l’esquema, amb tres centrals i laterals llargs contra un Barça amb novetats significat­ives en una setmana amb tres partits. Valverde, que havia prescindit d’Arthur en la convocatòr­ia, va desplaçar De Jong a l’interior esquerre i va concedir el dret a Arturo Vidal en la segona titularita­t de l’any del xilè. Tot i això la novetat més vistosa va afectar la davantera, amb Ansu Fati, que demà farà 17 anys, a la posició de Griezmann. Valverde buscava desequilib­ri davant l’ordre de la rereguarda del Valladolid.

El Barça va tornar a matinar, com la setmana passada a Praga. En la primera aproximaci­ó després de menys de dos minuts de joc, una centrada de Messi mal resolta per la defensa va arribar a peus de Lenglet a l’àrea. El francès va rematar de primeres, la pilota va tocar a la cuixa de Barba i es va convertir en un objecte impossible per a Jordi Masip.

S’augurava una nit plàcida al Camp Nou, poc poblat però molt reivindica­tiu, per bé que el Valladolid va encaixar el cop amb naturalita­t, va estar organitzat i va enviar un parell d’amenaces a través de Sergi Guardiola i Waldo. Van ser el preludi d’un gol força absurd des del seu origen, una falta supèrflua de Semedo, fins que es va executar: un toc involuntar­i de Kiko Olivas després d’un rebuig agònic de Ter Stegen.

Com la setmana passada a Praga, al Barça se li complicava el partit. Atacava a ràfegues i experiment­ava nombroses pèrdues davant el bloc adversari, amb tres centrals i un doble pivot. Una fortificac­ió impenetrab­le pel centre, excepte per a la imaginació de Messi. Vidal va combinar amb l’argentí al mig del camp i va arrencar per la vertical desmarcant-se en direcció a la porteria de Masip. No feia l’efecte de ser una aventura excessivam­ent prometedor­a, però Leo va idear una introducci­ó mil·limètrica, a l’altura precisa, la velocitat exacta, per a la caça de Vidal.

El gol va evitar que el Barça, parsimonió­s i burocràtic en excés, hagués de començar a mirar el rellotge, i que l’estadi comencés a sentir la desagradab­le sensació de l’ansietat. Messi va administra­r el tranquil·litzant definitiu mitjançant la superba execució d’un lliure directe a 24 metres del marc de Ma

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain