La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amb el narco no s’hi juga

-

El divendres 26 de juny, el secretari de Seguretat de Ciutat de Mèxic, Omar García Harfuch, va ser objecte d’un aparatós intent d’assessinat en el qual el càrtel Jalisco Nueva Generació va fer servir més de trenta persones que van utilitzar armes modernes i sofisticad­es. L’atemptat ha revelat la capacitat dels càrtels de la droga per assolir el cor d’una de les grans capitals americanes i ha sorprès el mateix Govern mexicà, que ha vist en aquesta acció un avís de la fortalesa de qui és ara el successor in pectore del Chapo

Guzmán, Nemesio Ocheguera, conegut com Des de la seva arribada al Govern, el desembre del 2018, Andrés Manuel López Obrador ha practicat una política diferent amb els càrtels de la droga. Ha posat un èmfasi més gran en la solució de les causes socials que són darrere del problema i ha situat en un segon pla l’actuació militar. Vist el que ha ocorregut el 26 de juny, l’estratègia de López Obrador no sembla donar resultats i obliga a un canvi de rumb en una guerra que, com s’ha pogut comprovar, no entén de matisos.

Donald Trump va aprofitar la festa de la Independèn­cia per llançar un dels discursos més virulents i irresponsa­bles del seu mandat, amb un actitud que sembla traslluir una estratègia de divisió amb la mirada posada en les presidenci­als.

POLÍTICA ................................................... 16

SOCIETAT .................................................. 36

ESPORTS ..................................................... 66

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain