La Vanguardia (Català-1ª edició)

S’han pres mesures per a la gent gran?

- Poden entrar a la comarca persones de fora? Es pot desplaçar la població per dins de la comarca? Hi haurà transport públic? Es poden portar els avis de residèncie­s a un domicili?

Només per raons laborals i per visitar dependents. Ho faran amb certificat­s. També es permet travessar la comarca si és per anar a un altre municipi, sempre que es faci per autovies o autopista.

Sí, no hi ha restriccio­ns. Només es recomana a la població de limitar la mobilitat a casos imprescind­ibles.

Funcionara­n amb normalitat autobusos urbans i interurban­s, serveis ferroviari­s de proximitat i de Ferrocarri­ls, excepte el tren turístic Tren dels Llacs. Renfe operarà amb l’AVE a llarga distància i l’Avant a Lleida, tot i que pot ajustar la demanda. L’aeroport d’Alguaire no tenia previst interrompr­e el seu servei. a les persones de condició vulnerable no sortir de casa si no és “absolutame­nt imprescind­ible”.

Sí, tanquen els centres de dia i les residèncie­s geriàtriqu­es no permetran les visites de familiars. Tot i això, queda preservat el dret dels avis a mantenir una “comunicaci­ó fluida” amb la seva família.

No, no hi haurà ni altes ni baixes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain