La Vanguardia (Català-1ª edició)

Continuara­n l’activitat les empreses agrícoles?

- Es limiten les reunions? Fins quan estarà tancat el perímetre?

Sí, no es podran fer trobades amb més de 10 persones a l’àmbit públic o familiar, amb sancions si es trenca aquesta norma. La consellera Alba Vergés també va apuntar que cal evitar encadenar reunions de menys de 10 persones cada dia amb persones d’ambients diferents. Tot i això, es poden dur a terme activitats que ja havien estat organitzad­es anteriorme­nt i que es puguin demostrar, com ara casaments o batejos. Es fa responsabl­e els organitzad­ors i titulars de l’espai del compliment de les mesures de seguretat.

Sí, perquè són activitats “essencials” i, per tant, malgrat que estan sent focus de brots per coronaviru­s difícils de controlar, continuara­n funcionant. Vergés va afirmar que s’ha obligat a extremar les mesures higiènique­s dels treballado­rs i la neteja de les eines i estris que utilitzen en aquestes empreses. I va demanar que els treballado­rs, bàsicament temporers, “limitin l’activitat en espais públics i privats a l’estrictame­nt necessari”. Amb tot, va admetre la dificultat d’aquesta demanda pel “component social”.

El Govern no ha donat un termini determinat. Els confinamen­ts establerts durant l’estat d’alarma eren de 15 dies que s’anaven revisant periòdicam­ent. El document del Procicat assenyala que aquesta resolució estarà en vigor “fins que se’n dicti una de nova que modifiqui l’actual o deixi sense efecte aquesta mateixa”. El servei d’epidemiolo­gia de Lleida preveu un augment de nous casos els pròxims dies i una relaxació d’aquí dues setmanes si són eficaces les mesures de distanciam­ent social adoptades ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain