La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més de dos milers d’alumnes, pendents de les PAU

- CARINA FARRERAS

El Govern no va aclarir ahir el dubte sobre les proves d’accés a la universita­t (PAU o EvAU) que afecten 2.200 estudiants a Lleida. La consellera de Salut, Alba Vergés, que sí que va especifica­r que dins de les mesures de seguretat sanitària hi entrava l’excepció de les entrades i sortides dels treballado­rs de la comarca per continuar amb l’activitat econòmica, va dir que no s’havia previst la convocatòr­ia dels estudiants de selectivit­at que s’examinen de les proves a partir de dimarts.

Un nombre indetermin­at d’estudiants ha de passar el perímetre de la comarca per anar a la capital, Lleida, on hi ha els tribunals que els correspone­n, principalm­ent a les facultats de la Universita­t de Lleida. Es tracta dels alumnes d’instituts i col·legis de les localitats del Pla d’Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra.

La qüestió no és només de desplaçame­nt d’una comarca a una altra, sinó també d’aglomeraci­ó. Les mesures extraordin­àries de les PAU comporten, tot i això, l’obligació de l’ús de mascareta i la de la distància física.

Les autoritats sanitàries i la secretaria d’Universita­ts s’han compromès a valorar entre avui i demà la situació per permetre els exàmens com estaven previstos, establir nous tribunals en aquestes localitats fora de la comarca o suspendre els exàmens per a aquests alumnes i que els puguin fer al setembre en qualitat de convocatòr­ia ordinària. Els tribunals de Tremp, Tàrrega, Vielha i la Seu d’Urgell mantenen la convocatòr­ia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain