La Vanguardia (Català-1ª edició)

El pla pastoral en temps de confinamen­t

-

casa s’han aturat algunes de les nostres activitats pastorals habituals, però el Senyor no ha estat absent. Per això, permeteu-me que us suggereixi una pregunta: què significa en el temps de pandèmia ser Església en sortida? Com afecta la pandèmia el nostre Pla Pastoral? Tornarem a la “normalitat pastoral” de sempre?

Si la nostra mirada no es queda en un nivell superficia­l, ens adonarem que precisamen­t aquests dies hem viscut experiènci­es d’Església en sortida malgrat la Covid-19, algunes de les quals inimaginab­les fa mesos. Com a Església a Barcelona, molts hem “sortit”:

-En el compromís i esforç de tants cristians profession­als de la salut i servidors públics que han manifestat de manera coherent i profunda el seu compromís pels altres.

-Per mitjà d’una preocupaci­ó renovada i interès pels malalts i per la gent gran.

-Mantenint les portes obertes de les nostres Càritas parroquial­s per acollir i donar suport als més vulnerable­s, amb una cura especial per les famílies amb problemes vinculats a l’habitatge i als aliments. I com que molts dels voluntaris eren persones de risc, molts joves s’han ofert per ajudar.

-Sortint al balcó per viure la solidarita­t i l’agraïment.

-A través de les xarxes socials (que han deixat de ser instrument­s dels especialis­tes i dels joves) hem viscut pluralitat d’experiènci­es comunitàri­es, d’Església universal i, fins i tot, de comunicaci­ó íntima.

-Fent experiènci­a d’una vivència renovada de la “comunió eucarístic­a espiritual”.

-Valorant molt més els treballado­rs de les feines essencials i alguns dels nostres veïns que s’han ofert per ajudar els més necessitat­s.

És evident que aquesta realitat ens ha fet sortir de les nostres pròpies seguretats i prioritats. Molts m’heu comentat que heu enyorat combregar el Cos de Crist present en l’Eucaristia. Els pastors també hem enyorat poder celebrar amb la presència del Poble de Déu. Hem experiment­at la fraternita­t des de la distància, que hem viscut acompanyan­t-nos i interessan­t-nos els uns pels altres, trucant-nos, solucionan­t dificultat­s, donant-nos suport...

Benvolguts germans i germanes, en aquest temps de confinamen­t hem entrat més en la comunitat fraternita­t, i això ha suposat un sortir de nosaltres mateixos. En definitiva, tot això ens diu clarament que el Pla Pastoral no ha quedat «fora de joc» en el temps de pandèmia, ans al contrari, hem estat sortint com ens demana el Pla Pastoral.

La pandèmia ens ha impulsat a sortir de nosaltres mateixos i experiment­ar la fraternita­t des de la distància

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain