La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un clàssic que no para

- MÚSICA Esteban Linés

Des del 1992 Paul Weller enarbora el pal d’una, com a mínim, sempre sorprenent carrera en solitari. I en la majoria dels casos, molt gratifican­t. El seu nou lliurament, de títol que deixa a una variada interpreta­ció, arriba amb una primera senya d’identitat que pot reconforta­r una part de la seva afició, desplaure’n una altra però que difícilmen­t deixa indiferent, ja que el gloriós rocker britànic ha apostat per un soul que inevitable­ment rememora, evoca, l’època dels Style Council. Un projecte breu, brillant i addictiu –amb Mick Talbot (que toca en el tema que dona títol), però també amb Dee C. Lee–, però no sempre reivindica­t per uns i d’altres com es mereixeria.

La transcendè­ncia intrínseca

Paul Weller

ON SUNSET

POP-ROCK/ UNIVERSAL

de Weller (punk, mod, new wave, etc.) no ha fet que disminuís afortunada­ment la seva recerca d’una cosa nova, diferent o estimulant dins del que és el seu mostrari sonor, construït al llarg de gairebé mig segle. I l’ha trobat només dos anys després de treure el seu anterior àlbum, True meanings, que tot i que respectabl­e, va motivar més d’una badall entre sectors de la parròquia. Ara no. A On sunset hi ha sonoritats negres però també molt pop intens i evoluciona­t, com també hi ha admirables complicita­ts amb tocs electrònic­s i experiment­als. Per no parlar de l’impecable plus en versió orquestral del tema homònim de l’àlbum o la petita meravella que és la versió instrument­al de Baptiste. Weller, un clàssic del segle XXI?

Haim

El trio de germanes california­nes Haim firmen amb determinac­ió la seva obra més resplenden­t, exemple que al final de la foscor sempre apareix la llum. I ho fan amb una paleta de colors en què cohabiten funk, Lou Reed o arranjamen­ts del segle XXI.

MORDECHAI

POP/ DEAD OCEANS

Els de Houston han elaborat una esplèndida obra de bon gust. A la seva ja coneguda i fascinant paleta de sonoritats (surf, ecos tailandeso­s i africans, psicodèlia...) aquí afegeixen veus però sempre amb el protagonis­me de la guitarra magistral de Mark Speer.

 ??  ??
 ??  ?? WOMEN IN MUSIC, PT. III POP/
SONY
WOMEN IN MUSIC, PT. III POP/ SONY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain