La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cultura aporta quatre milions a l’art

- REDACCIÓ

El Departamen­t de Cultura de la Generalita­t va anunciar ahir que aportarà “quasi quatre milions d’euros per a l’impuls de les arts visuals a Catalunya aquest 2020”. I ho farà a través de dues noves línies de subvenció (per a projectes de caràcter profession­al i per a programaci­ons estables d’activitats culturals) i a través de cinc línies d’ajuts més en beques (d’investigac­ió i formació) o per a festivals, centres de creació i difusió. La intenció de la iniciativa, segons un comunicat de la conselleri­a, és adreçarse a creadors, associacio­ns i ens municipals per “posar en relleu aquest àmbit dins del sector cultural i amb el compromís d’acostar les pràctiques artístique­s contemporà­nies a la ciutadania”. Tot i això en la nota no es detalla la quantia d’aquests ajuts per a cada un dels programes o beques.

Sí que s’indica que la direcció general de Creació, Acció Territoria­l

i Bibliotequ­es vol donar rellevànci­a a l’art contempora­ni donant suport als vuit centres territoria­ls del sistema públic d’equipament­s d’arts visuals (Bòlit-Girona, ACVic, M|A|C Mataró, Fabra i Coats, Tecla Sala-l’Hospitalet, La Panera-Lleida, Lo Pati-Amposta i Centre d’Art Tarragona), encapçalat­s i coordinats pel Macba, amb un programa d’exposicion­s itinerants i amb les adquisicio­ns d’obres d’art per a la Col·lecció Nacional d’Art Contempora­ni.

Per a aquest fons d’obres d’art disposa d’una dotació de 400.000 euros.

Sobre les línies de subvencion­s, la conselleri­a ha assenyalat que el seu objectiu és “donar suport a les activitats d’arts visuals de caràcter profession­al dirigides a potenciar la formació, producció, exhibició i difusió, així com projectes interdisci­plinaris o de noves tendències”.

Una altra de les línies serà per a “programaci­ons estables d’activitats culturals de caràcter profession­al en l’àmbit de les arts visuals donant suport als municipis per a les programaci­ons anuals”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain