La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Bayern fa el doblet a Alemanya

- FUTBOL Roberto Rodríguez

L’hegemonia del Bayern de Munic al futbol alemany continua sent indiscutib­le. Si fa unes setmanes conqueria folgadamen­t la seva vuitena Bundesliga consecutiv­a, ahir va aconseguir el seu vintè títol de Copa, i, per tant, certificav­a el doblet, després de superar amb suficiènci­a el Bayer Leverkusen (4-2). Els de Flick tanquen la temporada al seu país i ja es postulen com un candidat seriós a emportar-se la Champions.

El Bayern va sortir amb la determinac­ió de sumar un nou títol i des del començamen­t del partit va dominar amb claredat un rival que sabia que era inferior. Les ocasions no van tardar a arribar. Primer va ser Coman qui va vorejar el gol, just abans que Alaba convertís de manera esplèndida una falta des de la frontal. L’austríac va posar la pilota a l’angle, cosa que va fer impossible l’estirada del porter. Al cap de pocs minuts va ser Kimmich el que va trobar Gnabri dins l’àrea per fer el segon i anar encarregan­t el títol.

El que semblava que seria un vespre plàcid es va complicar en un segon temps molt diferent. L’equip de l’aspirina va aprofitar la defensa avançada dels de Flick i va començar a arribar a la porteria de Neuer amb molt de perill. Volland no va poder rematar al punt de penal una centrada de Bailey. El Leverkusen va perdonar i ho va acabar pagant. En la jugada següent Lewandowsk­i va deixar anar un xut des de la frontal que, amb la col·laboració de Hrádecky, va acabar a la porteria. Els de Peter Bosch no es van rendir i Bender va aconseguir retallar distàncies amb una rematada de cap després d’un córner.

El partit es va convertir en un desori en què tot era possible. Havertz va tenir el gol a tocar, i també Bellarabi, però sempre semblava que disparaven amb bales de fogueig. A la recta final Lewandowsk­i va aconseguir el doblet, el quart del seu equip, per sentenciar el títol. Finalment, Havertz va maquillar el resultat de penal al temps afegit. /

 ?? ALEXANDER HASSENSTEI­N / GETTY ?? Neuer (c) aixecant el vintè títol de Copa del Bayern
ALEXANDER HASSENSTEI­N / GETTY Neuer (c) aixecant el vintè títol de Copa del Bayern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain