La Vanguardia (Català-1ª edició)

Partit de desesperat­s

Espanyol i Leganés es juguen la vida a Primera Divisió

- ROBERTO RODRÍGUEZ

El drama està servit a Cornellà. Avui Espanyol o Leganés, o qui sap si tots dos, deixaran de somiar. També de patir. El que guanyi al RCDE Stadium (17 h) farà un pas ínfim en una cruenta batalla contra el descens en la qual juguen amb desavantat­ge. Per a qui perdi serà el final. No matemàtica­ment, però el seu futur estarà determinat i haurà d’assumir un descens prematur.

Els dos últims classifica­ts s’enfronten en un partit entre dos equips desesperat­s. Ningú no ha lluitat més amb més mala fortuna aquesta temporada. Tots dos són els conjunts que més setmanes acumulen en llocs de descens, entre ells s’han repartit la posició de cuer durant més jornades i ningú no ha marcat menys gols ni acumulat menys victòries (5). El futbol no sap què és la justícia, es basa en resultats, i no cal dir que tant Espanyol com Leganés no han estat a l’altura.

A l’equip perico l’arribada de Rufete ha servit, això sí, per alliberar els seus jugadors de la càrrega emocional que portaven a l’esquena. Tot i això, ni contra el Reial Madrid ni contra la Reial Societat van aconseguir sumar, fet que els deixa a onze punts del descens a falta de cinc partits per al final. Tot el que no sigui guanyar per al cuer serà preparar un enterramen­t que es podria dur a terme dimecres al Camp Nou.

El més optimista a Cornellà continua sent el nou tècnic, que advoca per lluitar fins que matemàtica­ment sigui possible pel que considera una “utopia”. El nou entrenador perico prefereix aparcar els debats sobre el projecte

17 h Movistar la Liga

Diego López, Víctor Gómez, Bernardo, Cabrera, Dídac, 21 Marc Roca, David López, Embarba, 10 Darder, 7 Wu Lei i De Tomás Entrenador: José Francisco P. ‘Rufete’

Cuéllar, Ruibal, Bustinza, Awaziem, Siovás, Kevin, Rubén Pérez, Recio, Assalé, Eraso i Guerrero

Entrenador:

Javier Aguirre

P

Camp: RCDE Stadium

E

P

E

P

E

P

P

Àrbitre: Cuadra Fernández (c. balear) VAR: Hernández Hernández (c. canari)

P

P futur i centrar-se en les opcions que, tot i que mínimes, continua conservant el seu equip. “Hem de continuar competint com fins ara i si els resultats ens acompanyen ho hem d’intentar portar fins al final per ser-hi. Hem d’aconseguir tres punts per ser més a prop de la utopia”, va explicar.

Per Rufete la salvació encara no és un impossible. “És important deixar de ser cuers, seria un al·licient per als quatre partits que queden guanyar el primer partit. Aquest ha de ser el nostre esperit. Hem de lluitar al màxim pel nostre club i la nostra samarreta”, va reflexiona­r en la prèvia del partit.

Gairebé fora a la Lliga, el club encara no ha activat la planificac­ió per a la temporada vinent, cosa que arribarà quan se certifiqui, si arriba, el descens. “Entenc l’afició i ho accepto. En un percentatg­e alt tenen gran part de raó quan demanen explicacio­ns. El que hem de fer és deixar-hi el coll. La crítica ens ha d’ajudar. Hem de continuar lluitant per l’objectiu. Després el club dirà el que hagi de dir”, va insistir.

Rufete va aprofitar per queixar-se pels horaris en què la Lliga ha fet jugar l’Espanyol en aquest retorn, i va demanar que “a tots se’ns apliqui el mateix criteri. Les temperatur­es comencen a ser difícils”. El seu paper en aquesta crisi ha fet que el tècnic hagi de canviar els despatxos pel xandall, cosa que podria erosionar la seva figura però que no sembla que el preocupi. “Quan estic en un lloc i la situació ho demana, cal donar la cara. Crec en la meva capacitat, en la meva experiènci­a, en el vestidor i en la gent que m’envolta. Després la vida posa cada un al seu lloc”, va explicar.

El Leganés, per la seva banda, arriba al partit amb la baixa del seu millor futbolista, Oscar Rodríguez, lesionat per al que resta de campionat. Aquesta absència, unida a les sortides d’En-Nesyri i Braithwait­e al mercat hivernal, són bona part de l’explicació de la situació crítica que també viu l’equip madrileny.

“Hem de lluitar al màxim i guanyar tres punts importants per ser més a prop de la utopia”

Espanyol i Leganés són els equips amb menys victòries i els que més han estat en descens

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain