La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’ensurt de Quintana

Un cotxe atropella el ciclista colombià, que estarà dues setmanes de baixa

- EL CAMÍ CAP AL TOUR 2020 XAVIER G. LUQUE

Ha tingut sort el campió colombià. Pel camí cap al Tour qualsevol error de preparació o qualsevol incident pot sortir molt car. Aquesta vegada ha estat poc més que un ensurt, un parell de setmanes d’aturada i tornemhi. Però Nairo Quintana, 30 anys, camí cap a la seva setena participac­ió en la ronda francesa, sap perfectame­nt que els contratemp­s passen factura i que el Tour es guanya en les tres setmanes de competició però es pot perdre molt abans.

Quintana, acompanyat del seu germà Dayer, va sortir divendres a fer el seu entrenamen­t diari a la zona de Boyacá. Entre Tunja i Motavita, sempre per sobre dels 2.600 metres d’altitud, va tenir lloc l’incident, que per fortuna s’ha saldat sense fractures però amb un colze i sobretot un genoll malmesos.

“Ha sortit l’informe mèdic i tinc una inflamació al genoll, però per sort m’han comunicat que no és gens greu. Lògicament ara tindré dues setmanes de repòs i esperant l’evolució del genoll”, ha explicat el ciclista de l’Arkéa a les xarxes socials.

Segons va relatar l’equip ciclista, tot va passar quan Nairo Quintana es dirigia cap a l’alt del Sote, un cim de més de tres mil metres que és especial per als Quintana. A un parell de revolts del cim es troba la casa on es van criar i és la zona on en Nairo va començar a fer les seves primeres pedalades per a l’anada i la tornada diàries fins a l’escola Alejandro de Humboldt.

El vehicle d’escorta dels germans Quintana circulava uns 20 metres rere els ciclistes quan un cotxe va arribar per darrere, el va avançar i llavors va fer una batzegada que va tocar en Nairo, que va caure a terra i es va fer mal al genoll i el colze. El conductor implicat en l’accident va intentar escapar de l’escena, però després d’una breu persecució va acabar per aturar-se. Al cap de pocs minuts la policia i agents de trànsit van arribar al lloc i no va trigar gaire tampoc l’alcaldessa de Motavita, Mery Mozo, que va estar conversant amb el ciclista colombià.

“La via és per a tothom i el respecte per la vida de totes les persones ha de prioritzar a la carretera”, ha declarat Quintana. “Aquesta vegada ha estat en Nairo en un accident sense més conseqüènc­ies, demà pot ser qualsevol amb conseqüènc­ies lamentable­s”, va assenyalar el seu equip en un comunicat.

En Nairo va afegir altres detalls sobre l’incident: “Va venir darrere, no tenia com veure’l ni res, anava per la línia blanca i em va atropellar. Tinc una petita rascada, un cop al genoll dret i un altre cop a la cuixa esquerra, que va ser on vaig xocar contra el mirall retrovisor del vehicle”, va dir.

El retorn a la competició de Nairo Quintana està fixat per al Tour de l’Ain (del 7 al 9 d’agost) i posteriorm­ent competirà en el Dauphiné (del 12 al 16 d’agost) abans de desembarca­r al Tour de França, a partir del 29 del mateix mes. Esperem que sense seqüeles, pel bé de l’espectacle.

La policia, els agents de trànsit i fins i tot l’alcaldessa del lloc es van mobilitzar immediatam­ent

 ?? HANDOU / EFE ?? L’alcaldessa de Motavita parlant amb Nairo Quintana al lloc de l’atropellam­ent
HANDOU / EFE L’alcaldessa de Motavita parlant amb Nairo Quintana al lloc de l’atropellam­ent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain