La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Amb els cotxes portant una bandereta de l’arc de Sant Martí –com el símbol de l’orgull lèsbic, gai, bisexual i trans– per la campanya inclusiva i solidària “Race as one”, i l’omnipresen­t logo en forma de secció d’escalèxtri­c que vol ser un 70, la Fórmula 1 2020 ha engegat aquest cap de setmana amb quatre mesos de retard. Ni els cotxes més ràpids i tecnològic­s del món han pogut escapar del coronaviru­s, que ha marcat una edició que havia de ser especial: la del setantè aniversari del certamen més popular i prestigiós del motor.

Setanta anys després d’aquella (considerad­a) primera cursa, el GP de la Gran Bretanya del 13 de maig del 1950, l’F-1 és el tercer esdevenime­nt esportiu amb més repercussi­ó (negoci i audiències) després del futbol i els Jocs Olímpics, i el que més factura. Genera uns 5.000 milions d’euros anuals i té una audiència de 1.758 milions de persones (2019).

Han estat set dècades que donen per a una enciclopèd­ia voluminosa, pel·lícula i telesèrie. Setanta anys de velocitat, d’àngels i dimonis, de victòries i tragèdies, d’evolució tecnològic­a, de lluita contra el crono i de suspens. En aquest temps hi ha hagut 33 campions del món, 108 guanyadors de curses i 150 equips, els actors que sostenen l’anomenat gran circ, sobrenom de la Fórmula 1.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain