La Vanguardia (Català-1ª edició)

Corró amb mascareta

Els Mercedes amenacen amb el doblet, amb Bottas a la ‘pole’

- AUTOMOBILI­SME GP D’ÀUSTRIA D’F-1

G. Russell N. Latifi (grogues) que va muntar a la Q2. Una diversitat tàctica amb què podria sorprendre els dos Mercedes.

“Comencem la cursa amb pneumàtic diferent, de manera que serà interessan­t. També farà més calor i, per tant, això pot jugar a favor nostre. Mercedes ha estat a un altre nivell, ja veurem què es pot fer”, va dir Verstappen, que s’ha erigit, en un sol gran premi, en la primera alternativ­a al poder dels Mercedes, ja que els Ferrari estan perduts. Com abans del confinamen­t.

L’actuació dels dos cotxes vermells va ser discreta per no dir decebedora.

Els dos pilots de l’estrella, separats per només 12 mil·lèsimes, haurien de resoldre la victòria entre ells

La va suavitzar Charles Leclerc amb la 7a posició a la graella, amb la qual atenua la lamentable 11a de Sebastian Vettel, que no va passar a la Q3. El més vergonyant per als de Maranello és que els seus cotxes es van veure superats pels McLaren (sorprenent Lando Norris, 4t) i els Racing Point, disposats a trencar la jerarquia.

“Ens hauria agradat ser més ràpids, però l’11a és la millor opció per poder escollir pneumàtics. Ens dona flexibilit­at en l’estratègia. No estic content del tot, però no teníem tant com altres equips. Avui som aquí; ja veurem on som demà i la setmana que ve”, intentava minimitzar el drama Vettel, que s’acomiada de l’equip italià aquesta temporada.

Un altre que s’acomiada de la seva escuderia, tot i que amb més bones sensacions, és Carlos Sainz de McLaren. El madrileny, que havia estat 7è i 6è a les dues primeres mànegues classifica­tòries, en la definitiva va fer un petit pas enrere per les prestacion­s més baixes dels seus pneumàtics. Sortirà de la 8a posició, però amb bones expectativ­es.

“És un dia bo, tenim opcions d’entrar en la lluita amb els equips que ens guanyaven l’any passat. Encara que hagi fet una 8a a la Q3 amb un joc de pneumàtics utilitzat, és una bon posició per a la cursa; a veure si podem atacar. Lluitarem pels primers punts de la temporada. Ha estat un alleujamen­t veure que podem lluitar amb aquests equips”, deia en referència a Racing Point, la gran amenaça de McLaren a la recerca dels punts, i, per què no, d’un podi.

Si l’anomenem com abans. Ara, amb les mesures anticontag­i, els pilots ja no pugen al podi, un al costat de l’altre. Ara, els tres primers pujaran a una peanya al mig de la pista, amb la mascareta posada i amb 2 metres de distància. Això sí, rebran la copa de premi i destaparan el xampany.

 ?? MARK THOMPSON / AP ?? C. Sainz
L’única diferència amb el 2019 és que els pilots de Mercedes vesteixen de negre i porten mascareta
MARK THOMPSON / AP C. Sainz L’única diferència amb el 2019 és que els pilots de Mercedes vesteixen de negre i porten mascareta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain