La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una tercera part dels afectats per ERTO venen de l’hostaleria

- MADRID

Gairebé un de cada tres treballado­rs que continuen en expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) pertany als sectors de serveis d’àpats i d’allotjamen­t, activitats que mantenen en suspens 563.690 treballado­rs del total d’1,83 milions que quedaven al tancament de juny.

En termes absoluts, els serveis de menjar i begudes tenen el nombre més alt de treballado­rs encara en ERTO (365.368), però en termes relatius la situació és pitjor per als serveis d’allotjamen­t, en què queden 198.322 afectats que suposen un 70,42% de tots els afiliats en aquesta activitat, d’acord amb les dades de la Seguretat Social publicades aquesta setmana.

El servei de menjar i begudes ha estat el sector que més ha recorregut als ERTO, amb un 83,56% dels seus afiliats inclosos en aquesta mena d’expedients en el punt àlgid de la crisi, percentatg­e des del qual ha baixat a un 41,53%. Del màxim de 3,38 milions de treballado­rs inclosos en ERTO a finals d’abril, s’ha passat a 1,83 milions al tancament de juny.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain