La Vanguardia (Català-1ª edició)

La policia britànica adverteix que la gent èbria no manté la distància

- LONDRES Agències i redacció

“És clar i cristal·lí” que la gent que ha begut massa és incapaç de respectar la distància social”, va advertir un agent de policia britànic quan va acabar el seu torn dissabte a la matinada a la ciutat de Southampto­n, en la primera nit que els pubs van reobrir a Anglaterra després de més de tres mesos de tancament pel virus.

Bars, restaurant­s, perruqueri­es i cinemes han reobert les portes aquest cap de setmana. Els establimen­ts han d’espaiar les taules, col·locar si cal mampares de plàstic i registrar els clients quan arriben. L’ús de mascareta, tot i això, és opcional, fins i tot per als empleats. Hi havia inquietud pel que pogués passar i les autoritats havien demanat encaridame­nt a la gent que es comportés amb precaució.

“(Ha estat) una nit moguda com prevèiem i va confirmar el que ja sabíem, l’alcohol i la distància social no són una bona combinació”, va tuitejar John Apter, president de la Federació de Policia, una associació d’agents a Anglaterra i Gal·les, quan va tornar a casa després d’una nit patrullant a la ciutat meridional de Southampto­n.

Apter va explicar, en altres missatges, que va tractar amb “homes nus, borratxos feliços, borratxos emprenyats, baralles i encara més borratxos”. “És clar i cristal·lí –va afegir– que la gent borratxa no pot/no mantindrà la distància social”.

Imatges del Soho de Londres, amb els carrers plens a altes hores de la matinada, van circular als mitjans. Hi va haver incidents aïllats. Al nord de Nottingham­shire

“L’alcohol i la distància social no combinen bé”, lamenta un agent després de la primera nit de pubs oberts

quatre persones van ser detingudes i diversos pubs van decidir tancar degut al mal comportame­nt d’alguns clients intoxicats.

Amb tot, el secretari de Sanitat, Matt Hancock, va fer ahir una valoració positiva de la nit i va assegurar que la majoria de la gent es va comportar “correctame­nt” i va respectar les normes de mantenir almenys un metre de distància a l’hora de socialitza­r amb persones que no visquessin al mateix habitatge. “Va estar molt bé veure la gent anant d’un lloc a l’altre i majoritàri­ament, molt majoritàri­ament, respectant la distància social”, va declarar Hancock a Sky News.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain