La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quarantena en un ferri per als 180 de l’‘Ocean Viking’

- ANNA BUJ Roma. Correspons­al

S’ha resolt la destinació dels 180 migrants de l’Ocean Viking. Després de més d’una setmana reclamant un port segur per desembarca­r, el Govern italià va autoritzar ahir la nau, controlada per l’oenagé SOS Méditerran­ée, a atracar aquest dilluns al port sicilià de Porto Empedocle, on passaran dues setmanes en quarantena al vaixell Moby Zaza.

Ho va confirmar el portaveu del Ministeri de l’Interior, Dino Martirano, que va aclarir que

El Govern italià ordena al vaixell de rescat que es dirigeixi a un port sicilià per fer el trasllat

han estat autoritzat­s a ser traslladat­s a aquest enorme ferri amarrat al mateix port de Porto Empedocle, que el Govern italià ha contractat perquè els migrants hi passin 14 dies d’aïllament. Després d’aquestes dues setmanes les autoritats decidiran si els distribuei­xen entre regions a Itàlia o a la resta de la UE.

SOS Méditerran­ée manté que la solució del Moby Zaza no pot ser més que temporal, i en cap cas no s’ha de convertir en un mètode permanent. L’oenagé ha expressat “alleujamen­t” per haver tingut finalment una destinació per al vaixell, però ha criticat el “retard innecessar­i del desembarca­ment”, que ha posat “vides en joc”. L’organitzac­ió va haver de declarar l’estat d’emergència a bord després que els socorredor­s arribessin a un nivell de tensió i ansietat “sense precedents”. També havia reclamat l’evacuació mèdica per a 44 rescatats, que estaven en una situació crítica i amenaçaven de lesionar-se a si mateixos i expressave­n idees suïcides. Dos migrants es van arribar a tirar a l’aigua amb l’objectiu d’arribar a Europa nedant.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain