La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tres detinguts en una operació contra el gihadisme a Badalona

-

El Cos Nacional de Policia (CNP) va detenir ahir tres persones de mitjana edat a Badalona en una operació contra el gihadisme, dins una causa sota secret de sumari del jutjat d’instrucció número 3 de l’Audiència Nacional, que té com a magistrada titular María Tardón Olmos.

En l’operació van col·laborar agents de la brigada provincial d’informació de la Policia Nacional i de la comissaria de Sant Adrià de Besós, a més d’uniformats de la Guàrdia Urbana de Badalona, i el dispositiu va estar coordinat en tot moment per la comissaria general d’informació del CNP.

Els tres detinguts, dels quals ni la nacionalit­at ni l’edat han estat revelades, vivien al mateix bloc de pisos del barri de la Salut, al carrer Calderón de la Barca. Es dedicaven a la captació de persones a les xarxes, segons fonts policials consultade­s. I la detenció es van decidir quan es va observar, en el marc de la investigac­ió, diversos indicis que estaven “força radicalitz­ats” i que hi havia risc imminent que anessin més enllà, segons la policia.

L’operació va començar cap a les quatre de la matinada i va acabar pels volts del migdia. Els agents van entrar en un habitatge, on es van apoderar de diversos materials, entre els quals hi havia documentac­ió i un ordinador, segons va detallar ahir l’agència Efe. Tanmateix, a causa del secret de sumari, no se saben més detalls de l’escorcoll.

L’alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, va informar posteriorm­ent a les xarxes socials que en l’operació antiterror­ista havia col·laborat la Guàrdia

Urbana de la ciutat que governa.

Al missatge que va compartir, el batlle, que va recuperar la vara de comandamen­t de la ciutat fa pocs mesos, va felicitar la Policia Nacional “per ajudar”, amb la seva acció i la detenció de les tres persones, “que els veïns d’aquests barris puguin viure amb més tranquil·litat”.

No és la primera vegada que hi ha operacions d’aquesta mena a Badalona. Aquests últims anys ja hi havia hagut detencions per les tasques de captació que duien a terme a internet algunes persones. De fet, fins i tot es van detenir uns quants individus i tota una família radicalitz­ada el 2015 quan estaven en disposició de desplaçar-se a Síria per engrossirl­esfilesdel’EstatIslàm­ic.

És més, en una sentència recent de l’Audiència Nacional es parlava del “grup de Badalona”. Els jutges citaven fins a 18 persones integrants d’aquest grup, algunes de les quals ja condemnade­s i d’altres combatent a Síria.

 ?? TWITTER ?? Imatge de l’operació policial, que va començar de matinada
TWITTER Imatge de l’operació policial, que va començar de matinada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain