La Vanguardia (Català-1ª edició)

ERC exigeix a Sánchez una proposta per a la taula de diàleg

- SERGI QUITIAN

Encara no hi ha data per a la segona reunió de la taula de diàleg entre el Govern espanyol i l’Exeutiu català, però, en previsió que la cita es formalitzi aquest mateix mes de juliol, les parts ja prenen posicions.

En aquest sentit, ERC pensa que, un cop trencat el gel a la primera cita del febrer i després de l’impacte inicial del coronaviru­s, ja és moment per entrar en més detalls. Des de la part catalana estan clars: “Amnistia, autodeterm­inació i final de la repressió”, segons va repassar ahir el vicepresid­ent del Govern i coordinado­r nacional d’ERC, Pere Aragonès. En canvi, el també conseller d’Economia, que té cadira a la delegació catalana, es va queixar que des de l’altra banda de la taula, ara com ara, només reben vaguetats. “Desconeixe­m la proposta del Govern central. Què ofereixen als milions de catalans que volem exercir l’autodeterm­inació? Quina és la seva alternativ­a? És la gran pregunta que vam fer a l’Executiu espanyol en la primera reunió de la taula, i no tenim resposta”, va lamentar Aragonès per exigir a la Moncloa que “mogui fitxa”.

Més enllà de les discrepànc­ies evidents entre forces independen­tistes, també sobre l’eficàcia de la negociació, els republican­s defensen les línies mestres de la part catalana. I afirmen que avançar en un dels seus punts, l’amnistia, ajudaria a resoldre el conflicte. “Donaria les condicions perquè el diàleg es fes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain