La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bèlgica ja no veu tan segur viatjar a Espanya

- BRUSSEL·LES

Bèlgica ha modificat de verda a taronja la recomanaci­ó de viatges turístics a Espanya després del confinamen­t decretat a la província de Lleida, segons va informar diumenge el Servei d’Afers Exteriors de Bèlgica.

Aquest país avalua amb un “semàfor” la recomanaci­ó de desplaçar-se als països europeus on considera més segur viatjar a Europa (viatges no essencials, com els turístics) durant la pandèmia del coronaviru­s. Passar de verd a taronja en aquest semàfor significa que els “viatges possibles” sense més ni més són ara “possibles sota reserva de quarantena, un test (de coronaviru­s) o altres condicions”, segons explica la pàgina web d’aquest servei.

La ministra de Salut belga, Maggie de Block, ha recomanat als belgues que són a Lleida que limitin els seus contactes i que es facin un test de coronaviru­s en el moment que hagin de tornar a Bèlgica.

La Unió Europea va ratificar el 30 de juny definitiva­ment la llista de països des dels quals els ciutadans podran venir a Espanya. Els ciutadans de l’espai Schengen ja hi tenien accés des del dia 22 de juny, quan va decaure l’estat d’alarma.

Des del dia 1 de juliol, que és quan es van obrir les fronteres a tercers, més enllà de l’espai Schengen, es va autoritzar l’entrada dels turistes del Marroc, Algèria, Tunísia i Ruanda a l’Àfrica. També els de l’Uruguai, que és l’únic país llatinoame­ricà inclòs a la llista, i el Canadà. Sèrbia i Montenegro, amb Geòrgia, a Europa, també podran visitar Espanya. A l’altre costat del planeta, Austràlia, Nova Zelanda, el Japó, Corea del Sud i Tailàndia. La Xina també hi estaria inclosa, després del beneplàcit de Pequín.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain