La Vanguardia (Català-1ª edició)

Europa premia la moneda ciutadana de Barcelona

-

La moneda ciutadana rec, de Barcelona, ha estat guardonada per la Comissió Europea amb el premi EIC Prize on Blockchain­s for Social Good en la categoria d’inclusió financera, segons va informar ahir l’Ajuntament a través d’un comunicat.

La iniciativa de la capital catalana s’ha imposat així davant uns altres 178 projectes més procedents de 43 països diferents. El guardó, a més del reconeixem­ent, també inclou un premi de 200.000 euros que, segons fonts municipals, es destinaran a obrir el seu codi i a fer millores en el sistema tecnològic.

La moneda ciutadana ja és present a 160 comerços i circula pels deu barris que formen la franja de l’Eix Besòs, als districtes de Sant Andreu, Sant Martí i Nou Barris.

L’Ajuntament de Barcelona assegura que si la despesa pública es canalitzés mitjançant aquesta moneda, el seu impacte en l’economia local augmentari­a un 54% respecte a si es fes en euros, de tal manera que 800.000 euros invertits en un territori generen un impacte en la seva economia de 2.360.000 euros.

La moneda rec ha estat impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, amb la participac­ió de Barcelona Activa i l’associació Novact.

El guardó rebut per la iniciativa barcelonin­a forma part de la iniciativa europea NGI, impulsada per la Comissió Europea, que té per objectiu donar forma al futur d’internet com un ecosistema de plataforma interopera­tiva que encarni els valors europeus d’“inclusió, transparèn­cia, privacitat, cooperació i protecció de dades”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain