La Vanguardia (Català-1ª edició)

El VAR rescata els blancs

La revisió d’una caiguda de Marcelo reviu l’equip de Zidane, que avança un altre pas

- REIAL MADRID SERGIO HEREDIA VICTÒRIA POLÈMICA A SAN MAMÉS

El col·legiat no ho veia clar i la jugada va continuar. Després el van avisar des del VAR i llavors va anar a revisar l’acció. Dani García havia fet caure Marcelo a l’àrea de l’Athletic, el van anar a avisar. La revisió va beneir els blancs, que van veure com la torrada queia de la seva banda. Un altre cop.

En altres circumstàn­cies, San Mamés hauria rugit.

Ahir, només se sentia a Muniain. –Has trigat, has trigat –cridava a l’àrbitre.

El llançament de Sergio Ramos, a la banda, sec i fort, va ser impecable. I el Madrid va avançar un altre pas en la seva desfilada imperial. Amb VAR o no, ja acumula set victòries en set partits, perfecta ratxa postconfin­ament. Si no falla, i San Mamés era un dels seus últims grans compromiso­s, res no podrà impedir el seu títol.

“Aquest era un dels obstacles més grans que ens quedaven. I ara, continuem depenent de nosaltres”, va dir Sergio Ramos, a peu de camp. Els blancs van tancar el partit entre abraçades, com qui celebra un títol. Aquest Athletic estava en forma. Havia guanyat tres dels cinc últims partits. Feia setmanes que es mostrava sòlid enrere i confiava en Iñaki Williams, un mitòman: “M’agradaria que em recordessi­n com a Aduriz”, ha dit Williams els últims dies.

Aduriz l’hi agrairà: assegut a la grada, jubilat com a futbolista des del confinamen­t, el penúltim gran nou basc assisteix a tots els partits dels seus companys.

L’Athletic confia avui en Iñaki Williams i el seu nou actual, l’hereu d’Aduriz –hi ha poques semblances més entre l’un i l’altre–, es perfilava en vertical. Williams explotava les absències de Marcelo, entossudit a buscar línies ofensives, i corria a l’espai mort. Llançat en cursa, Militão havia de traçar la diagonal per aparèixer-li al front.

Iñaki Williams havia tingut dues bones opcions el primer temps, tantes com el Madrid en total, i les dues escomeses van mediatitza­r els blancs, que havien sortit en bloc però que es van veure forçats a recular.

El Madrid de Zidane es jugava moltes coses, i entre les quals la Lliga, títol que creu indispensa­ble en aquesta temporada atípica: el Madrid n’ha guanyat dues de les últimes deu, l’última el 2017.

Caldrà preguntar-se si la conjuntura, el pes històric, feia efecte en els jugadors blancs, en realitat un conjunt acostumat a lluitar en grans fronts. Sergio Ramos va titubejar en un parell d’accions defensives, Fede Valverde va desaparèix­er del partit i Asensio, beneït per la roda de descansos, la lesió de Hazard i la crònica incomparei­xença de Bale, buscava el Pulitzer a cada acció: és el que passa quan hi ha pocs minuts.

De tots els blancs, l’home del dia era Rodrygo.

L’avalen la seva verticalit­at i la seva capacitat per distingir-se. Rodrygo és la gran troballa del curs. Sense Hazard, sense Bale i amb un Vinícius intermiten­t, Rodrygo aporta aire fresc al carril dret de Zidane. Rodrygo s’associava amb Carvajal i un solvent Benzema i durant una bona estona, fins a ser substituït, mantenia tensa la defensa basca.

Després es va espatllar el partit. González González va estar disposat a escoltar el VAR en la caiguda de Marcelo, però va obviar una trepitjada posterior, gairebé immediata, de Sergio Ramos a Raúl García.

“És cert que el trepitjo. Però jo no tenia intenció de fer-ho i la jugada

“La Lliga no la perdrem ni la guanyarem pels àrbitres; qui no ho vegi ha de fer autocrític­a”

no era determinan­t. La pilota no estava en joc. La Lliga no la perdrem ni la guanyarem pels àrbitres. Qui digui el contrari ha de fer autocrític­a”, va dir Ramos.

“Ja hem vist la tònica d’aquests últims partits i a favor de quin equip prenen les decisions. Que cada un tregui les seves conclusion­s. La diferència és que a la nostra àrea han revisat l’acció, i a la seva no”, va dir Muniain, que se n’anava contrariat.

De tot allò en treia petroli el Madrid, que sobrevola sobre la resta, beneït potser pel VAR, però també pel seu bon ofici.

El pas que ha fet a San Mamés té un valor transcende­ntal.

Això ningú no ho negarà.

 ?? JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY ?? Reial Madrid: 13 Courtois, 2 Carvajal, 3 Militão, 3 Ramos, 12 Marcelo, 14 Casemiro, 15 Valverde (8 Kroos 84), 10 Modric, 20 Asensio (17 Lucas Vázquez 73), 27 Rodrygo (25 Vinícius) i 9 Benzema (18 Jovic 93). Entr.: Zinédine Zidane
Camp: San Mamés. Sense públic
Àrbitre: González González (cast.-lleonès) Targetes: Grogues a R. García, Dani García, Sergio Ramos, Casemiro, Muniain i Yuri. Gol: 0-1 Sergio Ramos (p) (73)
TORRADA DE LA BANDA BLANCA
Rams i Rodrygo celebren el gol dels blancs, ahir a San Mamés
JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY Reial Madrid: 13 Courtois, 2 Carvajal, 3 Militão, 3 Ramos, 12 Marcelo, 14 Casemiro, 15 Valverde (8 Kroos 84), 10 Modric, 20 Asensio (17 Lucas Vázquez 73), 27 Rodrygo (25 Vinícius) i 9 Benzema (18 Jovic 93). Entr.: Zinédine Zidane Camp: San Mamés. Sense públic Àrbitre: González González (cast.-lleonès) Targetes: Grogues a R. García, Dani García, Sergio Ramos, Casemiro, Muniain i Yuri. Gol: 0-1 Sergio Ramos (p) (73) TORRADA DE LA BANDA BLANCA Rams i Rodrygo celebren el gol dels blancs, ahir a San Mamés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain