La Vanguardia (Català-1ª edició)

“L’equip és bo”

Sarunas Jasikevici­us elogia les opcions del nou pla blaugrana

- BÀSQUET EL NOU PROJECTE DEL BARÇA

“Estic bé i amb ganes de començar. Fa uns dies que treballem, per telèfon, arreglant els primers dies que tindrem aquí i amb molta il·lusió de començar un nou repte”, va dir ahir Sarunas Jasikevici­us (44).

Va parlar a l’aeroport del Prat, davant les càmeres de Barça TV, que havien anat a rebre’l. El nou responsabl­e del bàsquet blaugrana va aterrar al migdia i es va citar per avui. A dos quarts de dues, a l’auditori 1899, es presentarà com a nou entrenador del Barça. Ha fitxat per tres temporades, disposat a aixecar l’ànim de la plantilla, decaigut després de la clatellada a la final de la Lliga ACB, quan va caure contra el Baskonia. Aquesta derrota va precipitar l’acomiadame­nt de Svetislav Pesic.

“He sentit moltes emocions sortint de Kaunas. Allà hi he estat molt a gust”, va dir Jasikevici­us, que ha passat a Lituània les últimes cinc campanyes, revivint un club de baix pressupost, finalment extraordin­àriament crescut. Fa dos anys el Zalgiris va accedir a la final four de l’Eurolliga.

L’arribada de Jasikevici­us ha comportat alguns moviments a la plantilla blaugrana. Els últims dies s’han acomiadat el capità Ante Tomic (acumulava vuit temporades al Barça) i l’escorta Pau Ribas, que tornarà al Joventut, club on s’havia format a les categories inferiors.

Bona part del projecte de Jasikevici­us, les línies mestres del qual se sabran avui, giraran al voltant de Nikola Mirotic, possibleme­nt el millor jugador europeu del moment, i també de Brandon Davies, una peça que havia estat a les seves ordres al Zalgiris.

Feia anys que el Barça i Jasikevici­us obrien i tancaven contactes. En la seva trajectòri­a com a base blaugrana el lituà havia deixat un record impecable: el més important de tots, l’Eurolliga conquerida el 2003.

 ?? FCBARCELON­A.CAT ?? Sarunas Jasikevici­us va arribar ahir a l’aeroport de Barcelona
FCBARCELON­A.CAT Sarunas Jasikevici­us va arribar ahir a l’aeroport de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain