La Vanguardia (Català-1ª edició)

Informàtic­a a l’abast

Enea factura 15 milions amb la distribuci­ó de productes informàtic­s

- BLANCA GISPERT

Han passat dotze anys d’ençà que José Luis Pociello va fundar a Lleida l’empresa Enea Digital. Aquest empresari havia treballat en grans companyies del sector de l’electrònic­a i va decidir muntar-s’ho pel seu compte quan va detectar una oportunita­t al mercat: retallar els preus de la compravend­a de productes informàtic­s entre els majoristes i els petits comerciant­s.

Amb aquest objectiu va crear una central de compres, anomenada Soluzion Digital, per mitjançar en la compra dels productes, rebaixar els preus i oferir serveis de màrqueting i promoció. Va dissenyar un model de negoci basat en una quota que els clients paguen per associar-se a aquesta central de compres. Des d’aleshores, el negoci s’ha expandit per tot el mercat espanyol i Pociello assegura que ha aconseguit en aquest temps uns 500 comerciant­s associats, 80 dels quals a

Catalunya. Pel camí també ha creat una plataforma en línia enfocada a comprar productes d’informàtic­a per a empreses. Es diu Negozialia i “ofereix menys prestacion­s que Soluzion Digital”, assenyala.

Des del 2013 l’empresa també lidera Zbitt, una marca de botigues d’informàtic­a sota un règim de franquícia. El fundador

L’empresa de Lleida també és propietàri­a de la marca de botigues Zbitt, que opera amb 82 franquície­s a Espanya

explica que ara gestiona una xarxa de 82 punts de venda repartits per tot el territori espanyol. Amb només 12 treballado­rs en plantilla (entre la seu de Lleida i oficines a Barcelona), Pociello assegura que Enea Digital va facturar 15 milions d’euros el 2019 i va gestionar compres per 56 milions d’euros.

Per a aquest any, s’estima més no fer cap pronòstic, tot i que augura que tancarà amb bons resultats. “Durant els mesos de confinamen­t hem duplicat la facturació respecte a l’any anterior. Les botigues d’informàtic­a eren considerad­es servei essencial i les vendes d’ordinadors portàtils s’han disparat pel teletrebal­l”.

Així mateix, l’empresa acaba de llançar Mi Soluzion, una eina en línia per a pimes i autònoms. “Digitalitz­em aspectes de tota mena: gestió de factures, creació d’un web, serveis de seguretat informàtic­a, comptabili­tat, administra­ció, logística i gestió del treball en remot dels treballado­rs”. Pociello comenta que fa més de dos anys que la companyia treballa en el llançament d’aquesta plataforma i que els seus plans de comerciali­tzació són ambiciosos.

“Estem preparant l’entrada al mercat portuguès i, de cara al 2022, ens plantegem fer el salt a la resta d’Europa amb l’entrada d’un soci inversor en la companyia”. De moment, Enea Digital és a les mans de la família Pociello, que assegura que n’ha finançat el creixement amb recursos propis.

 ?? LV ?? José Luis Pociello, fundador de la companyia
LV José Luis Pociello, fundador de la companyia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain